Zalău este reședința județului Sălaj și are 55.924 de locuitori.

Zalău
Imprejurimi

Zalău, Cazarama

Google Static Map

Coordonate GPS:
47.18195 N, 23.05302 E

La sfârșitul anului 1849 austro-ungaria a instlat la Zalău un regiment imperial de husari si trei unitati de infanterie, care începând din anul 1869 a posedat un comandament militar permanent propriu. Cazarma a fost construită pe la sfârșitul secolului XIX.

Fotografiile de epocă au imortalizat o clădire cu fațada mai mare și numele clădirii: Cazarma Regală a Regimentului de Infanterie Baronul Fejérváry. La sfârșitul secolului XX, cu ocazia sistematizării zonei a dispărut o parte a cazărmii. Clădirea păstrată în forma L, dezvoltată în jurul unei curți interioare, are două nivele, și coridoare spre curte. În prezent coridorul de la parter este deschis, iar cel de la etaj închis cu geamuri. În decursul anilor clădirea s-a transformat în Cazarma General Dragalina, iar în prezent găzduiește Centrul Militar Județean, dar este în renovare.

Cazarama, Zalau, Foto: WR Cazarama, Zalau, Foto: WR
Cazarama, Zalau, Foto: WR Cazarama, Zalau, Foto: WR Cazarama, Zalau, Foto: WR Cazarama, Zalau, Foto: WR Cazarama, Zalau, Foto: WR Cazarama, Zalau, Foto: WR Cazarama, Zalau, Foto: WR Cazarama, Zalau, Foto: WR Cazarama, Zalau, Foto: WR
Cazarama, Zalau, Foto: WR Cazarama, Zalau, Foto: WR

Share Cazarama, Zalau

Facebook Twitter LinkedIn

Această pagină a fost realizată în cadrul unui proiect editorial online

apărut cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național