Păușa este o localitate în județul Sălaj, cu o populație de 531 locuitori.

Păușa
Imprejurimi

Păușa, Biserica de lemn

Google Static Map

Coordonate GPS:
47.08447 N, 23.14396 E

Biserica de lemn din Păușa a fost construită în anul 1730. Are plan dreptunghiular, pereții de dimensiuni reduse, decorați cu modelul frânghiei și cu picturi mai vizibile pe peretele sudic.

Ancadramentul ușii este frumos ornat cu motive sculptate, rozete, frânghii, motive geometrice, etc. Ancadramentul trecerii în naos, chiar și pe bolta naosului este decorat cu motivul frânghiei. Pictura interioară în culori vii a fost realizată în 1800.

Conform pisaniei zugravul a fost Ioan Pop din Ungurași, actualul Românași. În anii 1966-1968 biserica de lemn din Păușa a fost restaurată. Acoperișul și clopotnița cu cei doi ochi și fleșă ascuțită au fost reșindrilate.

Contact:

0040-260-624-139

Răspundem în limbile:

română, engleză, maghiar

Biserica de lemn, Pausa , Foto: Țecu Mircea Rareș Biserica de lemn, Pausa , Foto: Valeria Lehene
Biserica de lemn, Pausa , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Pausa , Foto: Bogdan Ilieș Biserica de lemn, Pausa , Foto: Țecu Mircea Rareș Biserica de lemn, Pausa , Foto: Țecu Mircea Rareș Biserica de lemn, Pausa , Foto: Țecu Mircea Rareș Biserica de lemn, Pausa , Foto: Țecu Mircea Rareș Biserica de lemn, Pausa , Foto: Țecu Mircea Rareș Biserica de lemn, Pausa , Foto: Andrei Cristian Traian Biserica de lemn, Pausa , Foto: Andrei Cristian Traian
Biserica de lemn, Pausa , Foto: Andrei Cristian Traian Biserica de lemn, Pausa , Foto: Andrei Cristian Traian Biserica de lemn, Pausa , Foto: Bogdan Ilieș Biserica de lemn, Pausa , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Pausa , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Pausa , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Pausa , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Pausa , Foto: Țecu Mircea Rareș Biserica de lemn, Pausa , Foto: Țecu Mircea Rareș
Biserica de lemn, Pausa , Foto: Țecu Mircea Rareș

Share Biserica de lemn, Pausa (DN1f Zalau-Cluj)

Facebook Twitter LinkedIn

Această pagină a fost realizată în cadrul unui proiect editorial online

apărut cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național