Voivodeni este o localitate în județul Sălaj, cu o populație de 384 locuitori.

Voivodeni
Imprejurimi

Voivodeni, Biserica de lemn

Google Static Map

Coordonate GPS:
47.05615 N, 23.42681 E

Biserica de lemn din Voivodeni cu hramul Sf. Arhangeli Mihail si Gavril a fost ridicată în perioada 1820-1822 pe locul unei biserici mai vechi. Planul bisericii este dreptunghiular cu dimensiunile de 13 x 7 m.

Sistemul de boltire este alcătuit din tavan drept peste pronaos, boltă semicilindrică peste naos și peste altar. Lăcașul are o pictură valoroasă, realizată în anul 1831. Pentru realizarea scenelor și personajelor din biblie a fost adus Iosif Perso din Elciu, cel carea pictat în urmă cu 15 ani și biserica din Dragu. Din păcate deteriorarea acoperișului a dus la infiltrarea apelor de ploaie și distrugerea mai multor scene din pictura lui Perso. Lăcașul nou din zidărie construit în perioada 1958-1960 a dat uitării această bijuterie sălăjeană.

Contact:

0040-749-124-114

0040-260-628-746

Răspundem în limbile:

Română

Biserica de lemn, Voivodeni , Foto: Țecu Mircea Rareș Biserica de lemn, Voivodeni , Foto: Valeria Lehene
Biserica de lemn, Voivodeni , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Voivodeni , Foto: Țecu Mircea Rareș Biserica de lemn, Voivodeni , Foto: Țecu Mircea Rareș Biserica de lemn, Voivodeni , Foto: Țecu Mircea Rareș Biserica de lemn, Voivodeni , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Voivodeni , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Voivodeni , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Voivodeni , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Voivodeni , Foto: Valeria Lehene
Biserica de lemn, Voivodeni , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Voivodeni , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Voivodeni , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Voivodeni , Foto: Țecu Mircea Rareș Biserica de lemn, Voivodeni , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Voivodeni , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Voivodeni , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Voivodeni , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Voivodeni , Foto: Țecu Mircea Rareș

Paginile obiectivelor turistice din județul Sălaj au fost realizate cu ajutorul Direcției Județene pentru Cultură și Patrimoniul Național Sălaj. Vă mulțumim.

Această pagină a fost realizată în cadrul unui proiect editorial online

apărut cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național

Share Biserica de lemn, Voivodeni (DN1g Tihau-Huedin)

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email Tumblr