Voivodeni este o localitate în județul Sălaj, cu o populație de 384 locuitori.

Voivodeni
Imprejurimi

Voivodeni, Biserica de lemn

Google Static Map

Coordonate GPS:
47.05615 N, 23.42681 E

Biserica de lemn din Voivodeni cu hramul Sf. Arhangeli Mihail si Gavril a fost ridicată în perioada 1820-1822 pe locul unei biserici mai vechi. Planul bisericii este dreptunghiular cu dimensiunile de 13 x 7 m.

Sistemul de boltire este alcătuit din tavan drept peste pronaos, boltă semicilindrică peste naos și peste altar. Lăcașul are o pictură valoroasă, realizată în anul 1831. Pentru realizarea scenelor și personajelor din biblie a fost adus Iosif Perso din Elciu, cel carea pictat în urmă cu 15 ani și biserica din Dragu. Din păcate deteriorarea acoperișului a dus la infiltrarea apelor de ploaie și distrugerea mai multor scene din pictura lui Perso. Lăcașul nou din zidărie construit în perioada 1958-1960 a dat uitării această bijuterie sălăjeană.

Contact:

0040-749-124-114

0040-260-628-746

Răspundem în limbile:

Română

Biserica de lemn, Voivodeni , Foto: Țecu Mircea Rareș Biserica de lemn, Voivodeni , Foto: Valeria Lehene
Biserica de lemn, Voivodeni , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Voivodeni , Foto: Țecu Mircea Rareș Biserica de lemn, Voivodeni , Foto: Țecu Mircea Rareș Biserica de lemn, Voivodeni , Foto: Țecu Mircea Rareș Biserica de lemn, Voivodeni , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Voivodeni , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Voivodeni , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Voivodeni , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Voivodeni , Foto: Valeria Lehene
Biserica de lemn, Voivodeni , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Voivodeni , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Voivodeni , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Voivodeni , Foto: Țecu Mircea Rareș Biserica de lemn, Voivodeni , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Voivodeni , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Voivodeni , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Voivodeni , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Voivodeni , Foto: Țecu Mircea Rareș

Paginile obiectivelor turistice din județul Sălaj au fost realizate cu ajutorul Direcției Județene pentru Cultură și Patrimoniul Național Sălaj. Vă mulțumim.

Share Biserica de lemn, Voivodeni (DN1g Tihau-Huedin)

Facebook Twitter LinkedIn

Această pagină a fost realizată în cadrul unui proiect editorial online

apărut cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național