Transalpina - DN76c

Google Static Map

Transalpina este cel mai înalt drum rutier din România traversează Munții Parâng, atingând altitudinea maximă (2145 m) în Pasul Urdele. Deși este drum național, DN 67c, până în 2009 nu a fost niciodată asfaltat. Se presupune că a fost construit de romani în timpul războaielor cu dacii, din dania familiilor la sfârșitul secolului XVIII, începutul secolului XIX, sau a fost construită și pietruită de germani în timpul I. Război Mondial. Se mai povestește despre o oarecare potecă de munte "Poteca Dracului", pe care păstorii din zona Sibiului traversau munții cu turmele de oi în Țara Românească.

Se cunoaște că în 1731 autoritățile austriece vroiau să construiască un drum transcarpatic, în 1930 și regele Carol al II-lea a dorit un drum strategic, între Valahia și Transilvania. Astfel a pavat cu piatră drumul, pe care în 1939, l-a și inaugurat.

La festivitate a fost prezentă familia regală, inclusiv viitorul rege Mihai I. Drumul a mai fost reabilitat de nemți în al II-lea război mondial, și pe urmă, a fost uitată! Încetul cu încetul a devenit un drum inaccesibil pentru autoturisme. Reabilitarea drumului a început în 2009 și transalpina a fost deschisă în 15 august 2015. Are o lungime de 148,2 km, traversează cinci arii protejate, se organizează concursuri de automobilism și ciclism dar este închis pe perioada iernii din cauza pericolului de avalanșă.

Video Drumul DN67c Transalpina, Foto: WR
Drumul DN67c Transalpina, Foto: WR Drumul DN67c Transalpina, Foto: WR Drumul DN67c Transalpina, Foto: WR Drumul DN67c Transalpina, Foto: WR Drumul DN67c Transalpina, Foto: WR Drumul DN67c Transalpina, Foto: WR Drumul DN67c Transalpina Drumul DN67c Transalpina, Foto: WR Drumul DN67c Transalpina, Foto: WR Drumul DN67c Transalpina, Foto: WR
Drumul DN67c Transalpina, Foto: WR Drumul DN67c Transalpina, Foto: WR Drumul DN67c Transalpina, Foto: WR Drumul DN67c Transalpina, Foto: WR Drumul DN67c Transalpina, Foto: WR Drumul DN67c Transalpina, Foto: WR Drumul DN67c Transalpina, Foto: WR Drumul DN67c Transalpina, Foto: WR Drumul DN67c Transalpina Drumul DN67c Transalpina
Drumul DN67c Transalpina Drumul DN67c Transalpina

Share Drumul DN67c Transalpina

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email Tumblr