Cubleșu este o localitate în județul Sălaj, cu o populație de 23 locuitori.

Cubleșu
Imprejurimi

Cubleșu, Biserica de lemn

Google Static Map

Coordonate GPS:
46.93075 N, 23.31469 E

În localitatea Cubleșu pe un deal se vede o biserică din lemn, la ora actuală monument istoric, construită probabil în XVIII, nu se cunoaște data exactă. Pictura de pe bolta naosului, și altarul lăcașului, a fost realizată de pictorul de biserici Urs Broina din Stoboru. Cu toate că a fost realizată în a doua jumătate a secolului XVIII în nuanțe de roșu, verde și albastru, este în stare relativ bună. În 1968 acoperișul și turnul-clopotniță au primit acoperiș de tablă, iar pereții au fost tencuiți în interior și exterior, ocazie cu care au fost acoperite sculpturi și chiar și o parte din pictură.

Contact:

0040-260-628-325

Răspundem în limbile:

română, engleză

Biserica de lemn, Cublesu , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Cublesu , Foto: Valeria Lehene
Biserica de lemn, Cublesu , Foto: Bogdan Ilieș Biserica de lemn, Cublesu , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Cublesu , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Cublesu , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Cublesu , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Cublesu , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Cublesu , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Cublesu , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Cublesu , Foto: Valeria Lehene
Biserica de lemn, Cublesu , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Cublesu , Foto: Valeria Lehene

Paginile obiectivelor turistice din județul Sălaj au fost realizate cu ajutorul Direcției Județene pentru Cultură și Patrimoniul Național Sălaj. Vă mulțumim.

Share Biserica de lemn, Cublesu (DN1g Tihau-Huedin)

Facebook Twitter LinkedIn

Această pagină a fost realizată în cadrul unui proiect editorial online

apărut cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național