Turbuța este o localitate în județul Sălaj, cu o populație de 306 locuitori.

Turbuța
Imprejurimi

Turbuța

Google Static Map

Coordonate GPS:
47.24788 N, 23.30948 E

Turbuța este o localitate situată pe malul drept al Someșului. Din păcate hărțile rutiere nu semnalează faptul că localitatea nu poate fi atinsă cu mașina venind de pe drumul DN1h din lipsa unui pod peste Someș. Putem spune că, practic este o localitate lipsită de mașini.

Locuitorii s-au obișnuit deja. Vara, când nivelul apei permite, se trece Someș cu bacul, iar cei cărora nu le place dependența de condițiile hidrologice, și-au construit garaje pe celălalt mal și trec Someșul pe podul pietonal. Bicicletele încărcate nu reprezintă o raritate pe podul pietonal, iar cei care nu au biciclete apelează la serviciile "transportului în comun" asigurat de o căruță cu tractor. Localitatea, care nu a fost colectivizată niciodată, pare ieșită dintr-o carte de povești, impresionându-ne cu gospodării îngrijite și șure frumos împodobite, dar și cu o veche biserică de lemn în vârful dealului.

Turbuta , Foto: WR Turbuta , Foto: WR
Turbuta , Foto: WR Turbuta , Foto: WR Turbuta , Foto: WR Turbuta , Foto: WR Turbuta , Foto: WR Turbuta , Foto: WR Turbuta , Foto: WR Turbuta , Foto: WR Turbuta , Foto: WR
Turbuta , Foto: WR Turbuta , Foto: WR Turbuta , Foto: WR Turbuta , Foto: WR

Share Turbuta (DN1h Rastoci-Alesd)

Facebook Twitter LinkedIn

Această pagină a fost realizată în cadrul unui proiect editorial online

apărut cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național