Dragu este o localitate în județul Sălaj, cu o populație de 737 locuitori.

Dragu
Imprejurimi

Dragu, Biserica de lemn

Google Static Map

Coordonate GPS:
47.03418 N, 23.39180 E

Biserica de lemn de pe dealul satului Dragu a fost construită în 1806. Din inscripția de la intrare putem afla că meșterul "de lemn Ion Dino de la Madas..." Turnul bisericii are patru turnulețe, ceea ce înseamnă că localitatea a avut drept de judecată.

Din păcate, în anii 1960 acoperișul original a fost schimbat cu unul de tablă. Ancadramentul ușii este înconjurat cu o ornamentație cu simbolul soarelui înconjurat de lalele. Tavanul pronaosul este drept iar naosul are boltă semicilindrică. Deasupra intrării in naos, apare numele pictorului Perse Iosif și anul realizării picturii septembrie 1806. Pictura s-a păstrat în condiții bune doar în pronaos și iconostasul sculptat si pictat.

Contact:

0040-260-628-792

Răspundem în limbile:

Română

Biserica de lemn, Dragu , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Dragu , Foto: Valeria Lehene
Biserica de lemn, Dragu , Foto: Bogdan Ilieș Biserica de lemn, Dragu , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Dragu , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Dragu , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Dragu , Foto: WR Biserica de lemn, Dragu , Foto: WR Biserica de lemn, Dragu , Foto: WR Biserica de lemn, Dragu , Foto: WR Biserica de lemn, Dragu , Foto: Valeria Lehene
Biserica de lemn, Dragu , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Dragu , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Dragu , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Dragu , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Dragu , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Dragu , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Dragu , Foto: Valeria Lehene

Paginile obiectivelor turistice din județul Sălaj au fost realizate cu ajutorul Direcției Județene pentru Cultură și Patrimoniul Național Sălaj. Vă mulțumim.

Share Biserica de lemn, Dragu (DN1g Tihau-Huedin)

Facebook Twitter LinkedIn

Această pagină a fost realizată în cadrul unui proiect editorial online

apărut cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național