Cluj-Napoca este reședința județului Cluj și are 324.576 de locuitori.

Cluj-Napoca
Obiective turistice, Cluj-Napoca
Imprejurimi

Cluj-Napoca, Reduta

Google Static Map

Coordonate GPS:
46.76932 N, 23.58675 E

Clădirea a fost construită în sec. XVII, și reconstruită în sec. XVIII. În 1910 a fost adăugată aripa din spate. Cea mai spectaculoasă parte a fost sala de bal, amenajată pe înălțimea a doua etaje, având capacitatea de 1000 de persoane. În secolele XVIII-XIX, aici a funcționat un han. În secolul al XIX-lea, a devenit unul dintre cele mai importante edificii politice si culturale ale Transilvaniei. Sala mare a oferit spațiu ședințelor publice, proceselor, balurilor și concertelor. Aici a luat ființă în 1819 Conservatoriul, și au concertat aici: J. Brahms, Franz Liszt, Bela Bartok și George Enescu.

În 1859 în acestă clădire s-a ținut ședința de constituire a Asociației Muzeale din Ardeal. Tot aici s-a întrunit Dietei Transilvaniei, Dieta a Principatului, care în 1865 a votat unirea Transilvaniei cu Ungaria. În 1894 aici s-a desfășurat, procesul Memorandumului, judecarea acelora care în 1892 au prezentat împăratului Francisc Josif, un Memorandum prin care protestau împotriva politicii de deznaționalizare a guvernului maghiar. Clădirea o perioadă scurtă a adăpostit Muzeul de Artă, iar din 1959 s-a instalat aici Muzeului Etnografic al Transilvaniei.

Reduta, Cluj-Napoca, Foto: Mezei Elemér Reduta, Cluj-Napoca, Foto: Mezei Elemér
Reduta, Cluj-Napoca, Foto: Mezei Elemér Reduta, Cluj-Napoca, Foto: Mezei Elemér Reduta, Cluj-Napoca, Foto: Mezei Elemér Reduta, Cluj-Napoca, Foto: Mezei Elemér Reduta, Cluj-Napoca, Foto: Mezei Elemér Reduta, Cluj-Napoca, Foto: Mezei Elemér Reduta, Cluj-Napoca, Foto: Mezei Elemér Reduta, Cluj-Napoca, Foto: Mezei Elemér Reduta, Cluj-Napoca, Foto: Mezei Elemér
Reduta, Cluj-Napoca, Foto: Mezei Elemér Reduta, Cluj-Napoca, Foto: Mezei Elemér

Share Reduta, Cluj-Napoca

Facebook Twitter LinkedIn