Cluj-Napoca este reședința județului Cluj și are 324.576 de locuitori.

Cluj-Napoca
Obiective turistice, Cluj-Napoca
Imprejurimi

Cluj-Napoca, Muzeul de farmacie

Google Static Map

Coordonate GPS:
46.77117 N, 23.58950 E

Muzeul este găzduit de un local construit în secolul al XV-lea. Aici a funcționat prima farmacie laică. Din anul 1752 farmacia este condusă de Tobias Mauksch, iar în anii 50 al secolului XIX aparține familiei Hintz. Dinastia Mauksch-Hintz în decurs de 8-9 generații a dat peste 20 de farmaciști. În această casă a funcționat până în 1949 Farmacia Sf. Gheorghe.

Colecția de istorie a fost realizată de către prof. Iuliu Orient și este expusă în patru camere și în pivniță. Expoziția cuprinde 3000 exponate: vase de faianță și sticlă, prese, cântare, instrumente de laborator, mobilier vechi, medicamente, rețete, sigilii ale farmaciilor medievale. Pe tavanul biroului sunt păstrate frescele originale, din sec. al XVIII-lea, cu simboluri farmaceutice. În laboratorul din pivniță sunt expuse numeroase mojare din bronz (secolele XVI-XIX).

Muzeul de farmacie, Cluj-Napoca Muzeul de farmacie, Cluj-Napoca
Muzeul de farmacie, Cluj-Napoca Muzeul de farmacie, Cluj-Napoca Muzeul de farmacie, Cluj-Napoca Muzeul de farmacie, Cluj-Napoca Muzeul de farmacie, Cluj-Napoca Muzeul de farmacie, Cluj-Napoca Muzeul de farmacie, Cluj-Napoca Muzeul de farmacie, Cluj-Napoca Muzeul de farmacie, Cluj-Napoca
Muzeul de farmacie, Cluj-Napoca Muzeul de farmacie, Cluj-Napoca Muzeul de farmacie, Cluj-Napoca

Vizitabil

marți-duminică 10:00 - 16:00.

Contact

Tel : 0040-264-595-677

Răspundem în limbile: română, engleză, franceză, italiană

Share Muzeul de farmacie, Cluj-Napoca

Facebook Twitter LinkedIn