Cluj-Napoca este reședința județului Cluj și are 324.576 de locuitori.

Cluj-Napoca
Obiective turistice, Cluj-Napoca
Imprejurimi

Cluj-Napoca, Centru de bătrâni Sf. Francisc și Sf. Elisabeta

Google Static Map

Coordonate GPS:
46.77659 N, 23.60772 E

Centru de bătrâni Sf. Francisc și Sf. Elisabeta este o instituție cu tradiție a Clujului, care își are rădăcinile în Spitalul Orășenesc care în anul 1671 a fost mutat în centrul orașului. Din cauza focarului constant de infecții în 1768 din ordinul episcopului catolic este mutat în localul ordinului minoriților din localitatea Sfântul Petru. În 1818 se unifică conducerea spirituală a parohiei și a centrului de bătrâni.

De atunci se numește Centru de bătrâni Sf. Francisc și Sf. Elisabeta. După deschiderea Spitalului Karolina, din 1820 aici au rămas doar bătrânii. Casa actuală a fost construită în perioada 1855-1870. Clădirea simetrică are o intrare și dinspre stradă, deasupra căreia, în nișa turnulețului din mijloc se află statuia Sf. Elisabeta. Lângă aripa vestică s-a mai construit parohia bisericii catolice. Din 1912 îngrijirea bătrânilor a fost asigurată de surorile samaritene sătmărene, iar din 1948 a devenit instituție de stat. În prezent clădirea găzduiește Centrul de îngrijire și asistență.

Centru de bătrâni Sf. Francisc și Sf. Elisabeta, Foto: WR Centru de bătrâni Sf. Francisc și Sf. Elisabeta, Foto: WR
Centru de bătrâni Sf. Francisc și Sf. Elisabeta, Foto: WR Centru de bătrâni Sf. Francisc și Sf. Elisabeta, Foto: WR Centru de bătrâni Sf. Francisc și Sf. Elisabeta, Foto: WR Centru de bătrâni Sf. Francisc și Sf. Elisabeta, Foto: WR Centru de bătrâni Sf. Francisc și Sf. Elisabeta, Foto: WR Centru de bătrâni Sf. Francisc și Sf. Elisabeta, Foto: WR Centru de bătrâni Sf. Francisc și Sf. Elisabeta, Foto: WR Centru de bătrâni Sf. Francisc și Sf. Elisabeta, Foto: WR Centru de bătrâni Sf. Francisc și Sf. Elisabeta, Foto: WR
Centru de bătrâni Sf. Francisc și Sf. Elisabeta, Foto: WR Centru de bătrâni Sf. Francisc și Sf. Elisabeta, Foto: WR

Share Centru de batrani si saraci Sf. Francisc si Sf. Elisabeta, Cluj-Napoca

Facebook Twitter LinkedIn