Mirșid este o localitate în județul Sălaj, cu o populație de 630 locuitori.

Mirșid
Imprejurimi

Mirșid, Școala

Google Static Map

Coordonate GPS:
47.23097 N, 23.13197 E

Școala din Mirșid este situată într-un decor mirific, în fața lui fiind un parc, iar în spate o curte cu mulți arbor. Conform listei monumentelor, cea mai veche aripă a clădirii a fost construită în 1901. Frumoasa clădire sprijinită de contraforturi pare ieșită din cărțile de povești.

După Petri Mór prima școală de stat din Mirșid a fost organizată în 1899 și avea o sală de clasă. Înainte funcționa o grădiniță administrată de fundație Wesselényi din județul Sălaj, locul ei fiind luat de școala de stat. Este oare posibil ca grădinița să fi fost construită în 1899, devenind școală în 1901? Cine știe? Important este că această minunată construcție se mai păstrează și astăzi.

Școala compusă dintr-o singură sală de clasă și locuința învățătorului, a fost extinsă prima dată 1961, iar apoi în 1974, când a primit o nouă aripă cu două nivel.

Scoala, Mirsid , Foto: WR Scoala, Mirsid , Foto: WR
Scoala, Mirsid , Foto: WR Scoala, Mirsid , Foto: WR Scoala, Mirsid , Foto: WR Scoala, Mirsid , Foto: WR Scoala, Mirsid , Foto: WR Scoala, Mirsid , Foto: WR Scoala, Mirsid , Foto: WR Scoala, Mirsid , Foto: WR Scoala, Mirsid , Foto: WR
Scoala, Mirsid , Foto: WR Scoala, Mirsid , Foto: WR Scoala, Mirsid , Foto: WR Scoala, Mirsid , Foto: WR Scoala, Mirsid , Foto: WR Scoala, Mirsid , Foto: WR Scoala, Mirsid , Foto: WR

Share Scoala, Mirsid (DN1h Rastoci-Alesd)

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email Tumblr

Această pagină a fost realizată în cadrul unui proiect editorial online

apărut cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național