Racîș este o localitate în județul Sălaj, cu o populație de 526 locuitori.

Racîș
Imprejurimi

Racîș, Biserica de lemn

Google Static Map

Coordonate GPS:
47.10838 N, 23.29377 E

Biserica de lemn din localitatea Racîș este situată în județul Sălaj chiar lângă drumul DN1G.

Este o biserică construită în stil maramureșean, cu două poale și o structură complexă. Istoria ei nu este elucidată complet, unele părți au fost construite pe la mijlocul secolului XVI.

Se presupune că a fost reparată, supraînălțată în jurul anilor 1761 și 1772. Interiorul pictat în întregime în anul 1783, este o adevărată bijuterie cu pictură bine păstrată.

În 2006 a fost restaurată, au fost executate lucrări de consolidare-restaurare a picturii pe lemn, ca și generațiile de mâine să pot bucura de această biserică de excepție.

Program de vizitare:

Luni - Duminică

Contact:

0040-260-667-015

Răspundem în limbile:

română

Racâș, Biserica de lemn, Foto: Valeria Lehene Racâș, Biserica de lemn, Foto: Valeria Lehene
Racâș, Biserica de lemn, Foto: WR Racâș, Biserica de lemn, Foto: Țecu Mircea Rareș Racâș, Biserica de lemn, Foto: WR Racâș, Biserica de lemn, Foto: WR Racâș, Biserica de lemn, Foto: WR Racâș, Biserica de lemn, Foto: WR Racâș, Biserica de lemn, Foto: WR Racâș, Biserica de lemn, Foto: Valeria Lehene Racâș, Biserica de lemn, Foto: Valeria Lehene
Racâș, Biserica de lemn, Foto: Valeria Lehene Racâș, Biserica de lemn, Foto: Valeria Lehene Racâș, Biserica de lemn, Foto: Valeria Lehene Racâș, Biserica de lemn, Foto: Valeria Lehene Racâș, Biserica de lemn, Foto: Dana Postolache (restaurator) Racâș, Biserica de lemn, Foto: Valeria Lehene Racâș, Biserica de lemn, Foto: Valeria Lehene Racâș, Biserica de lemn, Foto: Dana Postolache (restaurator) Racâș, Biserica de lemn, Foto: Dana Postolache (restaurator)
Racâș, Biserica de lemn, Foto: WR Racâș, Biserica de lemn, Foto: Dana Postolache (restaurator) Racâș, Biserica de lemn, Foto: Dana Postolache (restaurator) Racâș, Biserica de lemn, Foto: Țecu Mircea Rareș Racâș, Biserica de lemn, Foto: WR Racâș, Biserica de lemn, Foto: WR Racâș, Biserica de lemn, Foto: Valeria Lehene Racâș, Biserica de lemn, Foto: WR

Paginile obiectivelor turistice din județul Sălaj au fost realizate cu ajutorul Direcției Județene pentru Cultură și Patrimoniul Național Sălaj. Vă mulțumim.

Share Biserica de lemn, Racis (DN1g Tihau-Huedin)

Facebook Twitter LinkedIn

Această pagină a fost realizată în cadrul unui proiect editorial online

apărut cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național