Hida este o localitate în județul Sălaj, cu o populație de 1067 locuitori.

Hida
Imprejurimi

Hida, Conacul Hatfaludy

Google Static Map

Coordonate GPS:
47.06240 N, 23.30381 E

Conacul Hatfaludi din Hida se situează în partea stângă a drumului cum se intră în localitate dinspre Huedin. A fost construit în secolul XIX, de familia Hatfaludi pentru fiul lor István. După naționalizare până în 2001 clădirea devine sediul IAS, iar în urma retrocedării ajunge la moștenitorii familiei Hatfaludy. De atunci și-a schimbat deja 2 proprietari, dar numai iarba mai crește. Mărăcinul a pus stăpânire pe tot, iar clădirea așteaptă vremuri mai bune.

Este o mărturie a ceea ce se întâmplă cu clădirile istorice din România. Fotografiile pentru site au fost realizate în 2013. Aceste fotografii din stâga și dreapta au fost realizate în 2016, respectiv 2017!

Conacul Hatfaludy, Hida , Foto: WR Conacul Hatfaludy, Hida , Foto: WR
Conacul Hatfaludy, Hida , Foto: WR Conacul Hatfaludy, Hida , Foto: WR Conacul Hatfaludy, Hida , Foto: WR Conacul Hatfaludy, Hida , Foto: WR Conacul Hatfaludy, Hida , Foto: WR Conacul Hatfaludy, Hida , Foto: WR Conacul Hatfaludy, Hida , Foto: WR Conacul Hatfaludy, Hida , Foto: WR Conacul Hatfaludy, Hida , Foto: WR
Conacul Hatfaludy, Hida , Foto: Luidort Péter Conacul Hatfaludy, Hida , Foto: Luidort Péter

Paginile obiectivelor turistice din județul Sălaj au fost realizate cu ajutorul Direcției Județene pentru Cultură și Patrimoniul Național Sălaj. Vă mulțumim.

Share Conacul Hatfaludy, Hida (DN1g Tihau-Huedin)

Facebook Twitter LinkedIn

Această pagină a fost realizată în cadrul unui proiect editorial online

apărut cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național