Șinteu este o localitate în județul Bihor, cu o populație de 478 locuitori.

Șinteu
Imprejurimi

Șinteu, Ferma de bizoni

Google Static Map

Coordonate GPS:
47.14399 N, 22.51324 E

Prima fermă de bizoni americani din țară a fost realizată aici, pe dealurile Șinteului. Creșterea bizonilor este o afacere profitabilă, carnea lor nu are colesterol și este mai sănătoasă decât cea de pui.

Bizonul are 450-1350 kg, atinge 1,60-1,80 m și trăiește în jur de 33 ani. Este o bovină sălbatică, înrudită cu bizonul european. Este cel mai puternic mamifer erbivor, ce trăiește pe câmpiile Americii de Nord.

Azi există aproximativ 10.000 de bizoni americani, toți trăind în rezervație pentru a se reproduce. 50 de bivolii americani au fost aduși aici în Șinteu de un investitor austriac și unul german. Ferma are o suprafață de 17 ha, împrejmuită cu plasă de sârmă și gard electric.

Ferma de bizoni, Sinteu , Foto: WR Ferma de bizoni, Sinteu , Foto: WR
Ferma de bizoni, Sinteu , Foto: WR Ferma de bizoni, Sinteu , Foto: WR Ferma de bizoni, Sinteu , Foto: WR Ferma de bizoni, Sinteu , Foto: WR Ferma de bizoni, Sinteu , Foto: WR Ferma de bizoni, Sinteu , Foto: WR Ferma de bizoni, Sinteu , Foto: WR Ferma de bizoni, Sinteu , Foto: WR Ferma de bizoni, Sinteu , Foto: WR
Ferma de bizoni, Sinteu , Foto: WR Ferma de bizoni, Sinteu , Foto: WR Ferma de bizoni, Sinteu , Foto: WR Ferma de bizoni, Sinteu , Foto: WR Ferma de bizoni, Sinteu , Foto: WR

Share Ferma de bizoni, Sinteu (DN1h Rastoci-Alesd)

Facebook Twitter LinkedIn

Această pagină a fost realizată în cadrul unui proiect editorial online

apărut cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național