Turda este un oraș în județului Cluj și are 47.744 de locuitori.

Turda
Imprejurimi

Turda, Lapidariul

Google Static Map

Coordonate GPS:
46.57180 N, 23.78510 E

Lapidariul din Turda realizat în 1970-80 într-un parc din fața Muzeului Istoric este doar o amintire. A fost expusă acolo o colecție de vestigii din secolele II. și III. din perioada romană. În 2012 presa a anunțat că și lapidariul va intra în restaurare.

Lumea era curioasă, dezamăgită și pe urmă supărată, pentru rezultatul final."Au pustiit locul, nu mai are aspect nici de parc nici de expoziție vestigii, se urcă cu mașinile în spațiul liber, stau cu fundul pe bolovani, și nu se poate mătura pietrișul. Băncile sunt puse cu spatele la lapidariu și cu fața la zidul bisericii, drept pentru care majoritatea stau pe gard nu pe bănci. La un moment dat erau și două mari containere de gunoi amplasate, și după multe insistențe au mutat containerele în fața bisericii expuse la vedere, astfel încât nu mai poți face o fotografie fără să ai in vedere și o ladă de gunoi"- ne-au relatat prietenii din Turda. Nu vrem să postăm imaginile cu mizeria din jur, fiindcă autoritățile luptă pentru menținerea ordinii și disciplinei, mai degrabă câteva poze de acum trei ani, pentru a vedea ce nu a fost pe placul cuiva.

Lapidarul, Foto: Ana Maria Cătălina Lapidarul, Foto: Ana Maria Cătălina
Lapidarul, Foto: Ana Maria Cătălina Lapidarul, Foto: Ana Maria Cătălina Lapidarul, Foto: Ana Maria Cătălina Lapidarul, Foto: Ana Maria Cătălina Lapidarul, Foto: Ana Maria Cătălina Lapidarul, Foto: Ana Maria Cătălina Lapidarul, Foto: Ana Maria Cătălina Lapidarul, Foto: Ana Maria Cătălina Lapidarul, Foto: Ana Maria Cătălina
Lapidarul, Foto: WR Lapidarul, Foto: WR Lapidarul, Foto: WR Lapidarul, Foto: WR Lapidarul, Foto: WR Lapidarul, Foto: WR

Share Lapidariul, Turda

Facebook Twitter LinkedIn