Munții Bihor-Vlădeasa din Carpații Occidentali sunt situați în partea centrală a Munților Apuseni

M-ții Bihor-Vlădeasa
Obiective turistice, M-ții Bihor-Vlădeasa
Trasee, M-ții Bihor-Vlădeasa
Cazare, M-ții Bihor-Vlădeasa

Traseul Comuna Valea Drăganului - Vlădeasa

Google Static Map

Coordonate GPS:
46.81842 N, 22.80577 E

Durata: 4-4 1/2 h
Lungime: 12 km
Diferență de nivel: +1000 m / -200 m
Observații: Drum practicabil tot timpul anului.

Atenție! Marcajul nu a fost realizat de către serviciul de Salvamont, drept urmare semnul se poate modifica în orice moment.

Reper pentru pornirea în traseu este Cabana Valea Drăganului, administrată de fundația Emanuel. De aici la cca. 1 km apare semnul de intrare în traseu. După câteva serpentine am și ajuns sus pe culme, unde întâlnim un drum larg, pe care pornim la dreapta, și pe care ajungem până la creastă. De aici ținem linia crestei și după 20 minute de urcuș suntem pe dealul Mâncii. Ajungem pe un platou orizontal, trecem de niște case, ocolim un vârf pietros prin dreapta și ajungem la o șa, din care urcăm drept înainte, trecând de ultimele case.

La primele case ale satului Vișagu o luăm la dreapta prin poiană, având ca reper pentru direcția de mers o linie electrică. Ajungem sus pe deal, ne îndreptăm spre sud și după un urcuș de 20 min ajungem într-o șa.

De aici urcăm costiș, trecem pe sub un vârf cu un bastion stâncos și ajungem pe creasta munților Vlădeasa. Traversăm larga poiană a Bănișorului, mai continuăm pe creastă cca. 30 de minute, după care vom părăsi definitiv creasta coborând ușor, în poiana Frânturi, și la cabana Vlădeasa.

Cabana Valea Drăganului, Foto: Fundația Emanuel Drăgan - Vlădeasa, Foto: Hám Péter
Drăgan - Vlădeasa, Foto: Hám Péter Drăgan - Vlădeasa, Foto: Hám Péter Drăgan - Vlădeasa, Foto: Vadászi Zsolt Drăgan - Vlădeasa, Foto: Hám Péter Drăgan - Vlădeasa, Foto: Hám Péter Drăgan - Vlădeasa, Foto: Hám Péter Drăgan - Vlădeasa, Foto: Hám Péter Drăgan - Vlădeasa, Foto: Hám Péter Drăgan - Vlădeasa, Foto: Hám Péter
Drăgan - Vlădeasa, Foto: Hám Péter Drăgan - Vlădeasa, Foto: Hám Péter Drăgan - Vlădeasa, Foto: Hám Péter Drăgan - Vlădeasa, Foto: Hám Péter Drăgan - Vlădeasa, Foto: Hám Péter Drăgan - Vlădeasa, Foto: Hám Péter Drăgan - Vlădeasa, Foto: Hám Péter Drăgan - Vlădeasa, Foto: Hám Péter Bologa-Vlădeasa, Foto: Silvia Rusu

Share Traseul Comuna Valea Draganului - Vladeasa, Bihor-Vladeasa, Muntii Apuseni

Facebook Twitter LinkedIn