Valea de Jos este o localitate în județul Bihor, cu o populație de 617 locuitori.

Valea de Jos

Valea de Jos, Biserica de lemn

Google Static Map

Coordonate GPS:
46.57443 N, 22.49538 E

Biserica din Valea de Jos a fost construită în anul 1738, în locul unei alte biserici mai vechi, atestată de o carte tipărită la sfârșitul secolului XVII. Anul construcției este menționat pe ancadramentul ușii spre naos, ornamentat cu motive florale. De-a lungul timpului biserica a cunoscut mai multe transformări. S-a renunțat la la galeria turnului, iar acoperișul de șindrilă a fost schimbat pe tablă.

În exterior construcța este înconjurată cu motivul frânghiei, model ce apare, pe lângă motivele geometrice, și pe ancadramentul ușii de intrare. În interor se păstrează pictură doar pe iconostas. Picturile sunt atribuite unuia dintre cei mai remarcabili pictori al secolului XVIII, David Zugravu, din Curtea de Argeș. Tot el este autorul și a unei icoane, realizate în 1751.

Biserica de lemn, Valea de Jos , Foto: Alexandru Baboș Biserica de lemn, Valea de Jos , Foto: Alexandru Baboș
Biserica de lemn, Valea de Jos , Foto: Alexandru Baboș Biserica de lemn, Valea de Jos , Foto: Alexandru Baboș Biserica de lemn, Valea de Jos , Foto: Alexandru Baboș Biserica de lemn, Valea de Jos , Foto: Alexandru Baboș Biserica de lemn, Valea de Jos , Foto: Alexandru Baboș Biserica de lemn, Valea de Jos , Foto: Alexandru Baboș Biserica de lemn, Valea de Jos , Foto: Alexandru Baboș Biserica de lemn, Valea de Jos , Foto: Alexandru Baboș Biserica de lemn, Valea de Jos , Foto: Alexandru Baboș
Biserica de lemn, Valea de Jos , Foto: Alexandru Baboș Biserica de lemn, Valea de Jos , Foto: Alexandru Baboș

Contact:

0040-741-779-866

Răspundem în limbile:

română, spaniolă, franceză, engleză

Share Biserica de lemn, Valea de Jos (DN76 Oradea-Deva)

Facebook Twitter LinkedIn

Posibilități de cazare în zonă: