Stâna de Vale este o stațiune turistică în Munții Apuseni

Stâna de Vale

Cascada Miss

Google Static Map

Coordonate GPS:
46.72204 N, 22.60302 E

Într-un cadru de poveste, pe un afluent de dreapta al Văii Iadului, se ascunde Cascada Miss, sau Cascada Hotvole, cu o înălțime de cca. 25 m.

Traseu omologat nu există până la cascadă, însă un S alb vopsit din loc în loc ne conduce de la Cantonul Murgașu până la căderea de apă. Înaintarea, ceva mai lung de 1km, este dificilă dar peisajul este deosebit de spectaculos. Pantalonii lungi ne protejează de urzici!

Se recomandă vizitarea cascadei înainte de masă, fiindcă atunci se scaldă în razele soarelui, iar dacă prindeți o perioadă cu debit mai mare pe pârâu siguri veți prinde niște cadre de neuitat. Cei care coboară cu mașina de la Stâna de Vale, la mai bine de 1 km aval de Valea Cârligați trebuie să urmărească o piatră cu inscripția "Lincar S". Acolo este și spațiu pentru parcare.

Cascada Miss, Stana de Vale , Foto: Boros Zoltán Cascada Miss, Stana de Vale , Foto: Boros Zoltán
Cascada Miss, Stana de Vale , Foto: Boros Zoltán Cascada Miss, Stana de Vale , Foto: Boros Zoltán Cascada Miss, Stana de Vale , Foto: Hám Péter Cascada Miss, Stana de Vale , Foto: Hám Péter Cascada Miss, Stana de Vale , Foto: Hám Péter Cascada Miss, Stana de Vale , Foto: Hám Péter Cascada Miss, Stana de Vale , Foto: Boros Zoltán Cascada Miss, Stana de Vale , Foto: Hám Péter Cascada Miss, Stana de Vale , Foto: Boros Zoltán
Cascada Miss, Stana de Vale , Foto: Andrei Pop Cascada Miss, Stana de Vale , Foto: Andrei Pop Cascada Miss, Stana de Vale , Foto: Boros Zoltán Cascada Miss, Stana de Vale , Foto: Boros Zoltán Cascada Miss, Stana de Vale , Foto: Hám Péter Cascada Miss, Stana de Vale , Foto: Hám Péter Cascada Miss, Stana de Vale , Foto: Boros Zoltán Cascada Miss, Stana de Vale , Foto: Boros Zoltán Cascada Miss, Stana de Vale , Foto: Hám Péter
Cascada Miss, Stana de Vale , Foto: Boros Zoltán Cascada Miss, Stana de Vale , Foto: Boros Zoltán

Share Cascada Miss, Stana de Vale (Bihor-Vladeasa, Muntii Apuseni)

Facebook Twitter LinkedIn

Cazare la Coada Lacului Leșu:

Cifrele indică distanța de la barajul Leșu

8 km

10 km

12.5 km

12.9 km

13.5 km