Hida este o localitate în judeţul Sălaj, cu o populaţie de 2721 locuitori.

Imprejurimi

Hida, Biserica de lemn

Google Static Map

Coordonate GPS:
47.06038 N, 23.30817 E

Biserica de lemn din localitatea Hida este datată din anul 1717 de o inscripţie pe dosul uşii de intrare. La intrare in semn de bun venit, te întâmpină două palme deschise sculptate. Stâlpii prispei sunt ornamentaţi cu forme decorative: frânghii, rozete, cruci. Este o biserică dreptunghiulară, cu absida poligonală, cu cinci laturi.

În bârnele ce marchează trecerea în naos, au fost sculptate în partea de jos câte o rozetă. Din păcate pictura din interiorul bisericii se află în stare de degradare avansată.

Pereţii naosului mai păstrează doar chipurile mucenicilor pe latura de sud. Pe iconostas sunt pictaţi apostolii în mijloc avându-l pe Isus. De pe uşile împărăteşti, cu chipurile evangheliştilor, aflăm anul realizării lor: 1801, pictate de zugravul Ioan Pop din Românaşi.

Program de vizitare:

Luni - Duminică

Contact:

0040-260-628-325

Răspundem în limbile:

română

Hida, Hida, Biserica de lemn, Foto: Valeria Lehene Hida, Hida, Biserica de lemn, Foto: Valeria Lehene Hida, Hida, Biserica de lemn, Foto: Valeria Lehene Hida, Hida, Biserica de lemn, Foto: WR Hida, Hida, Biserica de lemn, Foto: Bogdan Ilieş Hida, Hida, Biserica de lemn, Foto: WR Hida, Hida, Biserica de lemn, Foto: WR Hida, Hida, Biserica de lemn, Foto: WR Hida, Hida, Biserica de lemn, Foto: WR Hida, Hida, Biserica de lemn, Foto: WR Hida, Hida, Biserica de lemn, Foto: WR Hida, Hida, Biserica de lemn, Foto: WR Hida, Hida, Biserica de lemn, Foto: WR Hida, Hida, Biserica de lemn, Foto: WR Hida, Hida, Biserica de lemn, Foto: WR Hida, Hida, Biserica de lemn, Foto: WR Hida, Hida, Biserica de lemn, Foto: WR Hida, Hida, Biserica de lemn, Foto: WR Hida, Hida, Biserica de lemn, Foto: WR Hida, Hida, Biserica de lemn, Foto: WR Hida, Hida, Biserica de lemn, Foto: WR Hida, Hida, Biserica de lemn, Foto: WR Hida, Hida, Biserica de lemn, Foto: WR Hida, Hida, Biserica de lemn, Foto: WR Hida, Hida, Biserica de lemn, Foto: WR Hida, Hida, Biserica de lemn, Foto: WR Hida, Hida, Biserica de lemn, Foto: WR Hida, Hida, Biserica de lemn, Foto: WR

Paginile obiectivelor turistice din judeţul Sălaj au fost realizate cu ajutorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Sălaj. Vă mulţumim.

Cazare pe o razâ de 12km de Hida