Piroşa este o localitate în judeţul Sălaj, cu o populaţie de 158 locuitori.

Imprejurimi

Piroşa, Biserica de lemn

Google Static Map

Coordonate GPS:
47.31694 N, 23.38112 E

Biserica de lemn din Piroşa a trezit nenumărate controverse în ceea ce priveşte data construirii ei. Conform pisaniei ar fi fost construită în 1862, după alte considerente în 1868, însă inscripţia de renovare din naos indică anul 1862.

Pornind de la acest indiciu şi dimensiunile reduse ale construcţiei (11X4 m) istoricii au ajuns la concluzia că ar fi construită în secolul XVII. Iniţial a fost acoperită cu şiţă, dar prima dată acoperişul turnului şi al foişorului, dar pe urmă întregul acoperiş de şiţă a fost acoperit cu tablă. Pridvorul cu stâlpi masivi a fost adăugat la începutul secolului XIX. În 1971 a fost zugrăvită pictura originală.

Contact:

0040-740-229-327

Răspundem în limbile:

română

Piroşa, Biserica de lemn, Foto: WR Piroşa, Biserica de lemn, Foto: WR Piroşa, Biserica de lemn, Foto: WR Piroşa, Biserica de lemn, Foto: WR Piroşa, Biserica de lemn, Foto: WR Piroşa, Biserica de lemn, Foto: WR Piroşa, Biserica de lemn, Foto: WR Piroşa, Biserica de lemn, Foto: WR Piroşa, Biserica de lemn, Foto: WR Piroşa, Biserica de lemn, Foto: WR Piroşa, Biserica de lemn, Foto: WR Piroşa, Biserica de lemn, Foto: WR Piroşa, Biserica de lemn, Foto: WR Piroşa, Biserica de lemn, Foto: WR Piroşa, Biserica de lemn, Foto: WR Piroşa, Biserica de lemn, Foto: WR Piroşa, Biserica de lemn, Foto: WR Piroşa, Biserica de lemn, Foto: WR Piroşa, Biserica de lemn, Foto: WR Piroşa, Biserica de lemn, Foto: WR Piroşa, Biserica de lemn, Foto: WR Piroşa, Biserica de lemn, Foto: WR Piroşa, Biserica de lemn, Foto: WR Piroşa, Biserica de lemn, Foto: WR

Această pagină a fost realizată în cadrul unui proiect editorial online

apărut cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional

Cazare pe o razâ de 12km de Piroşa