Poieniţa este o localitate în judeţul Sălaj, cu o populaţie de 389 locuitori.

Imprejurimi

Poieniţa, Biserica de lemn

Google Static Map

Coordonate GPS:
47.30735 N, 23.35222 E

Biserica de lemn din localitatea Poieniţa a fost construită probabil în secolul XVIII, fiindcă în 1863 au fost efectuate lucrări de renovare. Bătrânii povestesc, că înainte de această biserică a existat aici una şi mai veche, care a ars. În 1863 a fost adăugat foişorul la turn, şi a fost pictat interiorul.

Pridvorul cu stâlpi sculptaţi a fost construit pe peretele de vest al lăcaşului. Pictura originală din 1863 a fost acoperită în anul 1991 cu plăci de rigips, peste care a fost aplicată pictura actuală. Din iconostas a fost păstrat doar partea de sus, partea de jos a fost schimbată.

Contact:

0040-766-512-214

Răspundem în limbile:

română

Poieniţa, Biserica de lemn, Foto: WR Poieniţa, Biserica de lemn, Foto: WR Poieniţa, Biserica de lemn, Foto: WR Poieniţa, Biserica de lemn, Foto: WR Poieniţa, Biserica de lemn, Foto: WR Poieniţa, Biserica de lemn, Foto: WR Poieniţa, Biserica de lemn, Foto: WR Poieniţa, Biserica de lemn, Foto: WR Poieniţa, Biserica de lemn, Foto: WR Poieniţa, Biserica de lemn, Foto: WR Poieniţa, Biserica de lemn, Foto: WR Poieniţa, Biserica de lemn, Foto: WR Poieniţa, Biserica de lemn, Foto: WR Poieniţa, Biserica de lemn, Foto: WR Poieniţa, Biserica de lemn, Foto: WR Poieniţa, Biserica de lemn, Foto: WR Poieniţa, Biserica de lemn, Foto: WR Poieniţa, Biserica de lemn, Foto: WR Poieniţa, Biserica de lemn, Foto: WR Poieniţa, Biserica de lemn, Foto: WR Poieniţa, Biserica de lemn, Foto: WR Poieniţa, Biserica de lemn, Foto: WR Poieniţa, Biserica de lemn, Foto: WR Poieniţa, Biserica de lemn, Foto: WR

Această pagină a fost realizată în cadrul unui proiect editorial online

apărut cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional

Cazare pe o razâ de 12km de Poieniţa