Transfăgărășanul lung de 151 km, începe în Bascov și se termină la intersecția cu DN1, trecând m-ții Făgăraș la alt. de 2042 m.

DN7c Transfăgărășan

Lacul și barajul Vidraru

Google Static Map

Coordonate GPS:
45,40240 N, 24,62205 E

Barajul Vidraru a fost construit pe râul Argeș în 1965 fiind primul baraj în arc construit în România. Are o înălțime de 166,60 m, iar lungimea coronamentului este de 305 m. Grosimea barajului la bază este 25 m iar la coronament 6 m. Lacul, în condiții optime are o suprafață de 870 de hectare și 465 milioane mc de apă.

Pe linia barajului, în vârful unui turn prismatic se află monumentul electricității, un Prometeu gigantic, opera sculptorului Constantin Popovici. Apa lacului se folosește pentru producerea de energie electrică. Drumul DN7c urmărește partea stângă a lacului. Pe partea dreaptă este un drum secundar DN7d un drum mai linistit dar cu grad de deteriorare avansat, și din această cauză preferat mai degrabă de motocicliști. Pe acest drum se poate ajunge trecând prin tunelul de lângă baraj.

Barajul Vidraru a devenit și locul preferat al extremilor. Aici s-a amenajat cea mai înaltă pistă de lansare pentru bungee jumping. Pe timp de vară pasionații acestui sport pot sări cu coarda elastică de la 166 m. Pe lac circulă mai multe vapoare, puteti pleca într-o croazieră, vă puteți plimba cu hidrobicicleta sau puteți închiria bărci cu vâsle pentru pescuit.

Lacul și barajul Vidraru, DN7c Transfăgărășan, Foto: Andra Lupea Lacul și barajul Vidraru, DN7c Transfăgărășan, Foto: Diana Oprescu Lacul și barajul Vidraru, DN7c Transfăgărășan, Foto: Cătălin Lucan Lacul și barajul Vidraru, DN7c Transfăgărășan, Foto: Cătălina Kardalos Lacul și barajul Vidraru, DN7c Transfăgărășan, Foto: Cosmin Leonte Lacul și barajul Vidraru, DN7c Transfăgărășan, Foto: Cătălin Lucan Lacul și barajul Vidraru, DN7c Transfăgărășan, Foto: Cătălin Lucan Lacul și barajul Vidraru, DN7c Transfăgărășan, Foto: Diana Oprescu Lacul și barajul Vidraru, DN7c Transfăgărășan, Foto: Cătălin Lucan Lacul și barajul Vidraru, DN7c Transfăgărășan, Foto: Diana Oprescu Lacul și barajul Vidraru, DN7c Transfăgărășan, Foto: Cătălin Nenciu Lacul și barajul Vidraru, DN7c Transfăgărășan, Foto: Cătălin Nenciu Lacul și barajul Vidraru, DN7c Transfăgărășan, Foto: Cătălin Lucan Lacul și barajul Vidraru, DN7c Transfăgărășan, Foto: Cătălin Lucan Lacul și barajul Vidraru, DN7c Transfăgărășan, Foto: Maria Cristina Oprea Lacul și barajul Vidraru, DN7c Transfăgărășan, Foto: Cătălin Lucan Lacul și barajul Vidraru, DN7c Transfăgărășan, Foto: Costin Ionescu Lacul și barajul Vidraru, DN7c Transfăgărășan, Foto: Cătălin Lucan Lacul și barajul Vidraru, DN7c Transfăgărășan, Foto: Cosmin Leonte Lacul și barajul Vidraru, DN7c Transfăgărășan, Foto: Cătălin Lucan Lacul și barajul Vidraru, DN7c Transfăgărășan, Foto: Maria Cristina Oprea Lacul și barajul Vidraru, DN7c Transfăgărășan, Foto: Andreia Izabela Lacul și barajul Vidraru, DN7c Transfăgărășan, Foto: Cătălin Lucan Lacul și barajul Vidraru, DN7c Transfăgărășan, Foto: Andreia Izabela Lacul și barajul Vidraru, DN7c Transfăgărășan, Foto: Maria Cristina Oprea Lacul și barajul Vidraru, DN7c Transfăgărășan, Foto: Andreia Izabela

Cazare pe o razã de 12km de DN7c Transfăgărășan

Share Lacul și barajul Vidraru, DN7c Transfăgărășan

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email Tumblr