Bulgari este o localitate în judeţul Sălaj, cu o populaţie de 258 locuitori.

Imprejurimi

Bulgari, Biserica de lemn

Google Static Map

Coordonate GPS:
47.33686 N, 23.14513 E

Biserica de lemn din Bulgari a fost construită în 1547. Are un plan dreptunghiular cu absida semicirculară şi este acoperită cu şindrilă, din care se ridică turnul cu foişor acoperit cu baza lărgită a fleşei ascuţite. Se pare că iniţial a fost acoperită cu tulpini de porumb.

Prispa adăugată în secolul XVIII se află pe partea de sud a bisericii, aici se află şi uşa de intrare. Ancadramentul uşii este decorat cu două chenare cu motivul frânghiei, cerc cu cruce, rozete şi linii şerpuite. Interiorul bisericii a fost pictat de Ion Prodan, în anul 1775.

În pronaos a fost pictată pilda celor zece fecioare, pe bolta naosului scene din viaţa lui Isus, şi câţiva sfinţi, iar pe iconostas apostolii şi Iisus Hristos.

Contact:

0040-762-076-637

Răspundem în limbile:

română, engleză, franceză

Bulgari, Biserica de lemn, Foto: WR Bulgari, Biserica de lemn, Foto: WR Bulgari, Biserica de lemn, Foto: WR Bulgari, Biserica de lemn, Foto: WR Bulgari, Biserica de lemn, Foto: WR Bulgari, Biserica de lemn, Foto: WR Bulgari, Biserica de lemn, Foto: WR Bulgari, Biserica de lemn, Foto: WR Bulgari, Biserica de lemn, Foto: WR Bulgari, Biserica de lemn, Foto: WR Bulgari, Biserica de lemn, Foto: WR Bulgari, Biserica de lemn, Foto: WR Bulgari, Biserica de lemn, Foto: WR Bulgari, Biserica de lemn, Foto: WR Bulgari, Biserica de lemn, Foto: WR Bulgari, Biserica de lemn, Foto: WR Bulgari, Biserica de lemn, Foto: WR Bulgari, Biserica de lemn, Foto: WR Bulgari, Biserica de lemn, Foto: WR Bulgari, Biserica de lemn, Foto: WR Bulgari, Biserica de lemn, Foto: WR Bulgari, Biserica de lemn, Foto: WR Bulgari, Biserica de lemn, Foto: WR Bulgari, Biserica de lemn, Foto: WR Bulgari, Biserica de lemn, Foto: WR

Această pagină a fost realizată în cadrul unui proiect editorial online

apărut cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional

Cazare pe o razâ de 12km de Bulgari