Bârsa este o localitate în judeţul Sălaj, cu o populaţie de 200 locuitori.

Imprejurimi

Bârsa, Biserica de lemn

Google Static Map

Coordonate GPS:
47.32455 N, 23.21016 E

Biserica de lemn din localitatea Bârsa a fost construită la începutul secolului al XVIII-lea. Construcţia a fost aşezată direct pe pământ. Portalul de pe latura de sud este decorat cu frânghie, romburi şi rozete.

Pictura pronaosului a fost cea mai afectată din cauza reparaţiilor întârziate la acoperiş, dar consecinţele ploilor nu lipsesc nici din decorul naosului. Picturile au fost realizate în 1838 de Ioan Prodan din Bârsa.

Pe pereţi apar chipuri de mucenici, iar pe boltă chenare de motive florale delimitează scene din viaţa lui Hristos, sau alte scene biblice. Culorile folosite sunt intense: roşu, albastru, verde. Sfinţii Constantin şi Elena de o parte şi de alta străjuiesc intrarea în naos.

Program de vizitare:

Luni - Duminică

Contact:

Familia Ghiurcă, casa nr. 40

Răspundem în limbile:

română

Bârsa, Biserica de lemn Bârsa, Biserica de lemn Bârsa, Biserica de lemn Bârsa, Biserica de lemn Bârsa, Biserica de lemn Bârsa, Biserica de lemn Bârsa, Biserica de lemn Bârsa, Biserica de lemn Bârsa, Biserica de lemn Bârsa, Biserica de lemn Bârsa, Biserica de lemn Bârsa, Biserica de lemn Bârsa, Biserica de lemn Bârsa, Biserica de lemn Bârsa, Biserica de lemn Bârsa, Biserica de lemn Bârsa, Biserica de lemn Bârsa, Biserica de lemn Bârsa, Biserica de lemn Bârsa, Biserica de lemn Bârsa, Biserica de lemn Bârsa, Biserica de lemn Bârsa, Biserica de lemn Bârsa, Biserica de lemn

Această pagină a fost realizată în cadrul unui proiect editorial online

apărut cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional

Cazare pe o razâ de 12km de Bârsa