Domnin este o localitate în judeţul Sălaj, cu o populaţie de 473 locuitori.

Imprejurimi

Domnin, Biserica de lemn

Google Static Map

Coordonate GPS:
47.33190 N, 23.19173 E

Biserica de lemn din Domnin a fost construită în 1753 de un meşter maramureşean. Este singura biserică din Sălaj construită în stilul bisericilor de lemn maramureşene, cu două poale de streşini.

Conform tradiţiei, crucea de lemn sculptată din pronaos străjuieşte mormântul ctitorului. Interiorul bisericii este mai înalt decât cele cunoscute în Sălaj. Turnul clopotniţă este prevăzut cu foişor cu arcade.

Ancadramentul uşii de intrare este decorat doar cu motivul frânghiei, ca şi în brâul median, sau intrarea din pronaos în naos, care este ornat pe părţile laterale cu chipurile sfinţilor apostoli Petru şi Pavel. Iconostasul are numai două intrări, iar grinda de susţinere este frumos sculptată.

În pronaos a fost pictată pilda celor zece fecioare şi scene despre Judecata de apoi. În naos au fost pictate scene din viaţa lui Hristos, iar în altar apare şi Pomul vieţii. Pictura a fost realizată în anul 1812 de zugravul Ioan Prodan.

Contact: 0040-766-555-948

Răspundem în limbile: română

Domnin, Biserica de lemn Domnin, Biserica de lemn Domnin, Biserica de lemn Domnin, Biserica de lemn Domnin, Biserica de lemn Domnin, Biserica de lemn Domnin, Biserica de lemn Domnin, Biserica de lemn Domnin, Biserica de lemn Domnin, Biserica de lemn Domnin, Biserica de lemn Domnin, Biserica de lemn Domnin, Biserica de lemn Domnin, Biserica de lemn Domnin, Biserica de lemn Domnin, Biserica de lemn Domnin, Biserica de lemn Domnin, Biserica de lemn Domnin, Biserica de lemn Domnin, Biserica de lemn Domnin, Biserica de lemn Domnin, Biserica de lemn Domnin, Biserica de lemn Domnin, Biserica de lemn Domnin, Biserica de lemn Domnin, Biserica de lemn Domnin, Biserica de lemn Domnin, Biserica de lemn Domnin, Biserica de lemn Domnin, Biserica de lemn

Această pagină a fost realizată în cadrul unui proiect editorial online

apărut cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional

Cazare pe o razâ de 12km de Domnin