Baica este o localitate în judeţul Sălaj, cu o populaţie de 173 locuitori.

Imprejurimi

Baica, Biserica de lemn

Google Static Map

Coordonate GPS:
47.07324 N, 23.30106 E

Una dintre cele mai frumoase biserici din Sălaj se situează în satul Baica. Conform inscripţiei de pe pristolul de piatră din altar, biserica a fost construită în 1645, în cinstea Sfinţilor Arhangheli.

În altar au fost păstrate obiectele vechi, chiuveta de lemn şi scaunul preotului, un scaun cu doar trei picioare. Este un lăcaş dreptunghiular, cu absidă poligonală şi are un turn-clopotniţă cu foişor pe pronaos.

În interior se pot admira decoraţiile sculptate şi picturile pe lemn realizate de Ioan Pop în secolul XVIII, iar la intrare sculptura a acelor două palme deschise, ce îţi urează bun venit. Biserica a fost restaurată în 2004, ocazie cu care au fost înlocuite elemente deteriorate, s-a realizat protecţia biologică şi s-a montat o instalaţie de paratrăsnet.

Program de vizitare:

Luni - Duminică

Contact:

0040-260-628-325

Răspundem în limbile:

română, maghiară, engleză

Baica, Biserica de lemn, Foto: WR Baica, Biserica de lemn, Foto: WR Baica, Biserica de lemn, Foto: WR Baica, Biserica de lemn, Foto: WR Baica, Biserica de lemn, Foto: WR Baica, Biserica de lemn, Foto: WR Baica, Biserica de lemn, Foto: WR Baica, Biserica de lemn, Foto: WR Baica, Biserica de lemn, Foto: WR Baica, Biserica de lemn, Foto: WR Baica, Biserica de lemn, Foto: WR Baica, Biserica de lemn, Foto: WR Baica, Biserica de lemn, Foto: WR Baica, Biserica de lemn, Foto: WR Baica, Biserica de lemn, Foto: WR Baica, Biserica de lemn, Foto: WR Baica, Biserica de lemn, Foto: WR Baica, Biserica de lemn, Foto: WR Baica, Biserica de lemn, Foto: WR Baica, Biserica de lemn, Foto: WR Baica, Biserica de lemn, Foto: WR Baica, Biserica de lemn, Foto: WR Baica, Biserica de lemn, Foto: WR Baica, Biserica de lemn, Foto: WR Baica, Biserica de lemn, Foto: WR Baica, Biserica de lemn, Foto: WR Baica, Biserica de lemn, Foto: WR Baica, Biserica de lemn, Foto: WR Baica, Biserica de lemn, Foto: WR Baica, Biserica de lemn, Foto: WR Baica, Biserica de lemn, Foto: WR Baica, Biserica de lemn, Foto: WR Baica, Biserica de lemn, Foto: WR Baica, Biserica de lemn, Foto: WR

Paginile obiectivelor turistice din judeţul Sălaj au fost realizate cu ajutorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Sălaj. Vă mulţumim.

Cazare pe o razâ de 12km de Baica