Noţig este o localitate în judeţul Sălaj, cu o populaţie de 640 locuitori.

Imprejurimi

Noţig, Biserica de lemn

Google Static Map

Coordonate GPS:
47.36359 N, 23.21247 E

Biserica de lemn din Noţig în anul 1842 în locul unei alte biserici construite la mijlocul secolului XVIII. Meşterii au preluat de le cea veche planul dreptunghiular, dar au construit-o mai mare pentru credincioşii care au venit în număr din ce în ce mai mare la biserică.

Dimensiunile bisericii noi au atins 13,50x6 m. Pe laturile de sud şi de vest a fost amplasată prispa cu stâlpi ciopliţi şi arcade. Acoperişul de şiţă atrage privirile, prin pante mari. În capătul de est al acoperişului navei se vede un bulb pavilionar.

Acesta îmblânzeşte abruptul coborâş spre acoperişul altarului. Turnul este dreptunghiular cu câte o fereastră dreptunghiulară pe fiecare latură. Pictura interioară a fost distrusă de apele infiltrate pe timpul ploilor şi acoperişului stricat.

Se mai pot distinge pilda fecioarelor şi chipuri de muceniţe pe pereţii pronaosului, iar în naos figuri de sfinţi şi pictura iconostasului. Uşile împărăteşti sunt realizate sub forma unor traforuri, viţă de vie cu ciorchini ce susţine medalioane cu figuri de sfinţi.

Program de vizitare:

Luni - Duminică

Contact:

0040-766-405-752

Răspundem în limbile:

română

Noţig, Biserica de lemn, Foto: WR Noţig, Biserica de lemn, Foto: WR Noţig, Biserica de lemn, Foto: WR Noţig, Biserica de lemn, Foto: WR Noţig, Biserica de lemn, Foto: WR Noţig, Biserica de lemn, Foto: WR Noţig, Biserica de lemn, Foto: WR Noţig, Biserica de lemn, Foto: WR Noţig, Biserica de lemn, Foto: WR Noţig, Biserica de lemn, Foto: WR Noţig, Biserica de lemn, Foto: WR Noţig, Biserica de lemn, Foto: WR Noţig, Biserica de lemn, Foto: WR Noţig, Biserica de lemn, Foto: WR Noţig, Biserica de lemn, Foto: WR Noţig, Biserica de lemn, Foto: WR Noţig, Biserica de lemn, Foto: WR Noţig, Biserica de lemn, Foto: WR Noţig, Biserica de lemn, Foto: WR Noţig, Biserica de lemn, Foto: WR Noţig, Biserica de lemn, Foto: WR Noţig, Biserica de lemn, Foto: WR Noţig, Biserica de lemn, Foto: WR Noţig, Biserica de lemn, Foto: WR Noţig, Biserica de lemn, Foto: WR Noţig, Biserica de lemn, Foto: WR Noţig, Biserica de lemn, Foto: WR Noţig, Biserica de lemn, Foto: WR Noţig, Biserica de lemn, Foto: WR Noţig, Biserica de lemn, Foto: WR Noţig, Biserica de lemn, Foto: WR Noţig, Biserica de lemn, Foto: WR Noţig, Biserica de lemn, Foto: WR Noţig, Biserica de lemn, Foto: WR Noţig, Biserica de lemn, Foto: WR Noţig, Biserica de lemn, Foto: WR Noţig, Biserica de lemn, Foto: WR

Această pagină a fost realizată în cadrul unui proiect editorial online

apărut cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional

Cazare pe o razâ de 12km de Noţig