Inău este o localitate în judeţul Sălaj, cu o populaţie de 762 locuitori.

Imprejurimi

Inău, Biserica de lemn

Google Static Map

Coordonate GPS:
47.36241 N, 23.25673 E

Biserica de lemn din Inău a fost construită în 1832, dată ce se poate vedea pe arcada prispei din dreptul intrării. A fost ridicată în locul unei biserici mai vechi demolate, de la care au preluat forma de plan.

Golurile ferestrelor sunt marcate prin ancadramente. Prispa cu stâlpi şi arcade de pe partea de vest adăposteşte intrarea lăcaşului. Pictura a fost aproape în întregime ştearsă. Se mai poate vedea rândul de apostoli din iconostas şi Sf. Botezătorul de pe uşa dulapului.

Contact:

0040-260-709-070

Răspundem în limbile:

română, engleză

Inău, Biserica de lemn, Foto: WR Inău, Biserica de lemn, Foto: WR Inău, Biserica de lemn, Foto: Bogdan Ilieş Inău, Biserica de lemn, Foto: WR Inău, Biserica de lemn, Foto: WR Inău, Biserica de lemn, Foto: WR Inău, Biserica de lemn, Foto: WR Inău, Biserica de lemn, Foto: WR Inău, Biserica de lemn, Foto: WR Inău, Biserica de lemn, Foto: WR Inău, Biserica de lemn, Foto: WR Inău, Biserica de lemn, Foto: WR Inău, Biserica de lemn, Foto: WR Inău, Biserica de lemn, Foto: WR Inău, Biserica de lemn, Foto: WR Inău, Biserica de lemn, Foto: WR Inău, Biserica de lemn, Foto: WR Inău, Biserica de lemn, Foto: WR Inău, Biserica de lemn, Foto: WR

Această pagină a fost realizată în cadrul unui proiect editorial online

apărut cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional

Cazare pe o razâ de 12km de Inău