Dobrin este o localitate în judeţul Sălaj, cu o populaţie de 1643 locuitori.

Imprejurimi

Dobrin, Biserica de lemn

Google Static Map

Coordonate GPS:
47.28858 N, 23.13321 E

Biserica de lemn din localitatea Dobrin a fost construită în 1720. Are un plan dreptunghiular cu absida altarului pătrată.

Are acoperiş din şiţă, peste care se înalţă turnul cu foişor acoperit de baza lărgită a fleşei. Ancadramentul uşii de intrare este decorat cu chenare de frânghie şi linii frânte, cu suprafeţe de romburi, flancând cu patru rozete cercul de spirală ce marchează baza.

Interiorul este pictat, însă ploile au şters de pe pereţi decoraţiunile interioare. Ici-colo se mai poate zări ceva. Pe iconostas, se vede şirul apostolilor şi scene biblice, iar în altar rezultatul nemilos al meşterilor care au montat cuierul peste chipul figurilor pictaţi aici.

Contact:

0040-260-668-877

Răspundem în limbile:

română

Dobrin, Biserica de lemn, Foto: WR Dobrin, Biserica de lemn, Foto: WR Dobrin, Biserica de lemn, Foto: WR Dobrin, Biserica de lemn, Foto: WR Dobrin, Biserica de lemn, Foto: WR Dobrin, Biserica de lemn, Foto: WR Dobrin, Biserica de lemn, Foto: WR Dobrin, Biserica de lemn, Foto: WR Dobrin, Biserica de lemn, Foto: WR Dobrin, Biserica de lemn, Foto: WR Dobrin, Biserica de lemn, Foto: WR Dobrin, Biserica de lemn, Foto: WR Dobrin, Biserica de lemn, Foto: WR Dobrin, Biserica de lemn, Foto: WR Dobrin, Biserica de lemn, Foto: WR Dobrin, Biserica de lemn, Foto: WR Dobrin, Biserica de lemn, Foto: WR Dobrin, Biserica de lemn, Foto: WR Dobrin, Biserica de lemn, Foto: WR Dobrin, Biserica de lemn, Foto: WR Dobrin, Biserica de lemn, Foto: WR Dobrin, Biserica de lemn, Foto: WR Dobrin, Biserica de lemn, Foto: WR Dobrin, Biserica de lemn, Foto: WR Dobrin, Biserica de lemn, Foto: WR Dobrin, Biserica de lemn, Foto: WR Dobrin, Biserica de lemn, Foto: WR Dobrin, Biserica de lemn, Foto: WR

Această pagină a fost realizată în cadrul unui proiect editorial online

apărut cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional

Cazare pe o razâ de 12km de Dobrin