Bozna este o localitate în judeţul Sălaj, cu o populaţie de 330 locuitori.

Imprejurimi

Bozna, Biserica de lemn

Google Static Map

Coordonate GPS:
47.08472 N, 23.09597 E

Biserica de lemn din Bozna a fost construită la sfârşitul secolului XVII, începutul secolului XVIII, nu se ştie cu exactitate, fiindcă inscripţia lăcaşului a dispărut, împreună cu partea superioară a ancadramentului uşii de intrare, cert este că apare în documente din 1733.

Biserica are formă dreptunghiulară cu turn scund cu foişor şi o fleşă zvealtă. Motivul frânghiei înconjoară exteriorul bisericii, şi împodobeşte atât ancadramentul uşii de intrare cât şi trecerea dintre pronaos şi naos.

La sfârşitul secolului XVIII acoperişul a fost distrus, şi ploile au distrus pictura realizată de Ioan Pop din Românaşi.

Au rezistat, din fericire, părţi din decorul bolţii naosului. Acelaşi pictor a decorat şi iconostasul. Frumoasele uşi împărăteşti sunt în stare de degradare avansată, ar necesita o restaurare urgentă.

Contact:

0040-754-546-294

0040-769-090-917

Răspundem în limbile:

română

Bozna, Biserica de lemn, Foto: WR Bozna, Biserica de lemn, Foto: WR Bozna, Biserica de lemn, Foto: WR Bozna, Biserica de lemn, Foto: WR Bozna, Biserica de lemn, Foto: WR Bozna, Biserica de lemn, Foto: WR Bozna, Biserica de lemn, Foto: WR Bozna, Biserica de lemn, Foto: WR Bozna, Biserica de lemn, Foto: WR Bozna, Biserica de lemn, Foto: Valeria Lehene Bozna, Biserica de lemn, Foto: WR Bozna, Biserica de lemn, Foto: WR Bozna, Biserica de lemn, Foto: WR Bozna, Biserica de lemn, Foto: WR Bozna, Biserica de lemn, Foto: WR Bozna, Biserica de lemn, Foto: WR Bozna, Biserica de lemn, Foto: WR Bozna, Biserica de lemn, Foto: WR Bozna, Biserica de lemn, Foto: WR Bozna, Biserica de lemn, Foto: WR Bozna, Biserica de lemn, Foto: WR Bozna, Biserica de lemn, Foto: WR Bozna, Biserica de lemn, Foto: WR Bozna, Biserica de lemn, Foto: WR Bozna, Biserica de lemn, Foto: Bogdan Ilieş Bozna, Biserica de lemn, Foto: WR Bozna, Biserica de lemn, Foto: WR Bozna, Biserica de lemn, Foto: WR

Această pagină a fost realizată în cadrul unui proiect editorial online

apărut cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional

Cazare pe o razâ de 12km de Bozna