Baia Mare este reședința județului Maramureș și are 122.660 de locuitori.

Baia Mare
Imprejurimi

Baia Mare, Casa Teleki

Google Static Map

Coordonate GPS:
47.65991 N, 23.58055 E

Cea mai veche clădire a centrului istoric al orașului Baia Mare a fost construită de familia Teleki din Satulung. Terenul a fost cumpărat probabil împreună cu clădirea, de Telki Imre senior, care a transformat-o în impozanta clădire care se vede și astăzi. În clădirea cu etaj având 10 ferestre orientate spre piață s-au perindat de-a lungul timpului mai multe personalități. Portalul boltit permitea accesul trăsurilor, iar clădirea oferea tot confortul personalităților sosite în oraș. Printre oaspeți se numără și Teleki Blanka renumita luptătoare pentru emanciparea culturală a femeilor.

După naționalizare casa nu a mai fost locuită, îndeplinind funcții culturale. A fost sediul Teatrului de Păpuși, al Școlii Populare de Artă, iar la parter au fost amenajate spații comerciale. În prezent clădirea este, în mare parte, goală, fiind probabil de vânzare.

Casa Teleki, Baia Mare, Foto: WR Casa Teleki, Baia Mare, Foto: WR
Casa Teleki, Baia Mare, Foto: WR Casa Teleki, Baia Mare, Foto: WR Casa Teleki, Baia Mare, Foto: WR Casa Teleki, Baia Mare, Foto: WR Casa Teleki, Baia Mare, Foto: WR Casa Teleki, Baia Mare, Foto: WR Casa Teleki, Baia Mare, Foto: WR Casa Teleki, Baia Mare, Foto: WR Casa Teleki, Baia Mare, Foto: WR
Casa Teleki, Baia Mare, Foto: WR Casa Teleki, Baia Mare, Foto: WR

Share Casa Teleki, Baia Mare

Facebook Twitter LinkedIn