Seini este o localitate în județul Maramureș, cu o populație de 7501 locuitori.

Seini
Imprejurimi

Seini, Casa Kavassy

Google Static Map

Coordonate GPS:
47.75100 N, 23.28934 E

Una dintre cele mai frumoase clădiri din Seini a fost construită în 1848 de familia Kávási. Primul membru al familiei a ajuns aici prin căsătorie. Văzând, că mare parte a averii s-a pierdut după I. război mondial, în reforma agrară, Kávássy Sándor a vândut casa și a plecat în străinătate.

Noul proprietar al imobilului fermierul de succes Ioan Buteanu, născut în 1893, nu a reușit să se bucure mult timp de noua achiziție, pe care a modificat-o după placul lui. Fiind bogat, averea lui a fost colectivizată în 1949 și a fost deportat în sudul țării. Casa a devenit sediul Întreprinderii de Stat, sediu de partid, sediu de fermă, iar în final o casă părăsită și distrusă. Aspectul de astăzi se datorează familiei Pop, care a refăcut aspectul original al casei și a deschis o pensiune.

Casa Kavassy, Seini , Foto: WR Casa Kavassy, Seini , Foto: WR
Casa Kavassy, Seini , Foto: WR Casa Kavassy, Seini , Foto: WR Casa Kavassy, Seini , Foto: WR Casa Kavassy, Seini , Foto: WR Casa Kavassy, Seini , Foto: WR Casa Kavassy, Seini , Foto: WR Casa Kavassy, Seini , Foto: WR Casa Kavassy, Seini , Foto: WR Casa Kavassy, Seini , Foto: WR
Casa Kavassy, Seini , Foto: WR Casa Kavassy, Seini , Foto: WR

Share Casa Kavassy, Seini (DN1c Halmeu-Rastoci)

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email Tumblr