Sinaia este un oraș în județul Prahova și are 10.410 de locuitori.

Sinaia

Sinaia, Casa memorială George Enescu

Google Static Map

Coordonate GPS:
45.36653 N, 25.54880 E

Legătura dintre George Enescu, cel care prin cele două "Rapsodii Romane" a reușit să facă cunoscută noua muzică românească în întreaga lume și orașul Sinaia, nu a fost intâmplătoare. El s-a bucurat de sprijinului Reginei Elisabeta, o mare iubitoare de artă, care recunoscând talentul tânărului Enescu, i-a oferit o cameră într-un colț liniștit al Castelului Peleș, unde să poată studia. Castelul devine astfel pentru Enescu rampa de lansare în lumea muzicală. Au urmat lungi turnee peste hotare, dar dragostea pentru peisajul din Sinaia, l-a determinat ca din banii câștigați în primul său turneu în America să-și construiască aici - între anii 1923 și 1926 - o vilă, pe care a numit-o Vila Luminiș. În următorii 20 de ani, până în 1946, când a părăsit România definitiv, în perioadele dintre turneele sale în Europa, America sau Canada, a venit la Sinaia pentru a găsi liniștea necesară creației sale muzicale. În 1947, aflat la Paris, Enescu a donat vila statului român, spre a fi folosită ca loc de odihnă și de creație pentru artiști. Din 1995, devine Casa Memoriala "George Enescu", fiind administrată de "Centrul European de Cultură" din Sinaia.

Casa memorială George Enescu, salonul Casa memorială George Enescu, salonul
Casa memorială George Enescu, salonul Casa memorială George Enescu, salonul Casa memorială George Enescu, dormitorul lui Enescu Casa memorială George Enescu, salonul Casa memorială George Enescu, sufrageria Casa memorială George Enescu, sala de concerte Casa memorială George Enescu, sala de concerte Casa memorială George Enescu, colecția de partituri, scrisori, fotografii Casa memorială George Enescu; Vila găzduiește peste 800 de obiecte de artă, mobilă, artizanat, ceramică, sticlărie, metalo-plastie, țesături, sculpturi, tablouri, etc.
Casa memorială George Enescu; George Enescu cu regina Elisabeta Casa memorială George Enescu; George Enescu în concert la Castelul Peles Casa memorială George Enescu; George Enescu și tânărul Yehudi Menuhin care în 1927 a luat, timp de două luni lecții de vioară. Casa memorială George Enescu; Statuia lui George Enescu

Vizitabil

marți - duminică, 9:00 - 16:00.

Contact

Tel/fax : 0040-244-311-753

Răspundem în limbile: română, engleză, franceză

Pozele au fost puse la dispoziția noastră de proprietarul acestora: Centrul European de Cultură Sinia. Le mulțumim.

Share Casa memoriala George Enescu, Sinaia

Facebook Twitter LinkedIn