Transfăgărășanul lung de 151 km, începe în Bascov și se termină la intersecția cu DN1, trecând m-ții Făgăraș la alt. de 2042 m.

DN7c Transfăgărășan

Tunelul transfăgărășan

Google Static Map

Coordonate GPS:
45.59865 N, 24.61573 E

Tunelul transfăgărășan străbate muntele Făgăraș la înălțimea de 2025-2042 m. Construit în perioda 1969 - 1974 în scopuri militare are o înălțime de 4,40 m, lățimea de 6 m și are și un trotuar de 1 m pentru pietoni. Este luminat, și asfaltat. Aerisirea se realizază natural datorită curenților puternici de aer ce străbat tunelul. Nu este de mirare: când ajungi de pe o parte pe alta a tunelului, parcă ajungi într-o altă lume. Vremea se schimbă, iar diferența de temperatură a aerului atinge 5-6 grade.

Tunelul transfagarasan, DN7c Transfagarasan, Foto: Dékány István Transfăgărășanul partea sudică, Foto: WR
Tunelul transfagarasan, DN7c Transfagarasan, Foto: Cătălin Lucan Tunelul transfagarasan, DN7c Transfagarasan, Foto: Cătălin Lucan Tunelul transfagarasan, DN7c Transfagarasan, Foto: Nagy Mariann Tunelul transfagarasan, DN7c Transfagarasan, Foto: Cătălin Lucan Tunelul transfagarasan, DN7c Transfagarasan, Foto: WR Tunelul transfagarasan, DN7c Transfagarasan, Foto: WR Tunelul transfagarasan, DN7c Transfagarasan, Foto: Cosmin Leonte Tunelul transfagarasan, DN7c Transfagarasan, Foto: WR

Share Tunelul transfagarasan, DN7c Transfagarasan

Facebook Twitter LinkedIn