Slimnic este o localitate în județul Sibiu, cu o populație de 2569 locuitori.

Slimnic

Slimnic, Parohia evanghelică

Google Static Map

Coordonate GPS:
45.92090 N, 24.15674 E

Parohia evanghelică din Slimnic, una dintre cele mai vechi clădiri din localitate, a fost construită în aceleași timp cu biserica, și terminată în 1438. Este o clădire care a văzut multe la vremea ei, și pentru care prin anii 1860 a fost alungat chiar și un preot din localitate. Este vorba de Martin Malmer, cel care a avut curajul să "strice" aspectul gotic cu această fațadă neobișnuită, neacceptată de credincioșii sași. În urma scandalului preotul s-a refugiat la Cristian, unde a mai slujit 30 de ani, iar oamenii s-au obișnuit cu aspectul clădirii.

Pe peretele parohiei pot fi văzute și două plăci comemorative, cu numele poetului Petőfi Sándor și a generalului Bem Josef, două personalițăți marcante ale revoluției pașoptiste din Transilvania, care în 1849 au poposit în această clădire.

Parohia evanghelica, Slimnic , Foto: pr.Klaus Martin Untch Parohia evanghelica, Slimnic , Foto: pr.Klaus Martin Untch
Parohia evanghelica, Slimnic , Foto: pr.Klaus Martin Untch Parohia evanghelica, Slimnic , Foto: pr.Klaus Martin Untch Parohia evanghelica, Slimnic , Foto: pr.Klaus Martin Untch Parohia evanghelica, Slimnic , Foto: pr.Klaus Martin Untch Parohia evanghelica, Slimnic , Foto: Hermann Fabini Parohia evanghelica, Slimnic , Foto: pr.Klaus Martin Untch Parohia evanghelica, Slimnic , Foto: pr.Klaus Martin Untch Parohia evanghelica, Slimnic , Foto: pr.Klaus Martin Untch Parohia evanghelica, Slimnic , Foto: pr.Klaus Martin Untch
Parohia evanghelica, Slimnic , Foto: Hermann Fabini Parohia evanghelica, Slimnic , Foto: pr.Klaus Martin Untch

Share Parohia evanghelica, Slimnic (DN14 Sighisoara-Sibiu)

Facebook Twitter LinkedIn