Sarasău este o localitate în județul Maramureș, cu o populație de 2238 locuitori.

Sarasău

Sarasău, Casa Mann

Google Static Map

Coordonate GPS:
47.95552 N, 23.82575 E

Pe o hartă a Sarasăului din 1863 trei nume apar pe cele mai multe parcele: Mánn József, Mihályi Gábor și Jurka János. Se poate distinge si exitența acestei case pe o parcela a moșierului Mánn József. El s-a născut în 1816 în Sarasău într-o familie de moșieri. A fost căsătorit cu baronesa Sztojka Klára. Mán József în 1848 a devenit comisar guvernamental, iar mai târziu prefect de Maramaureș. A murit în anul 1876. Prin moștenire casa ajunge la familia Mihályi. Ei având casă în altă parte, l- au mutat aici pe administratorul moșiei. Casa Mihályi a fost demolată.

După privatizare casa Mann a devenit Casă de Cultură, mai târziu casă a grănicerilor. După ce pereții despărțitori au fost demolați s-a mutat aici cinematograful. După 1989 structura casei a fost întărită, și a trecut printr-o restaurare, astăzi este din nou Casă de Cultură.

Casa Mann, Sarasau , Foto: WR Casa Mann, Sarasau , Foto: WR
Casa Mann, Sarasau , Foto: WR Casa Mann, Sarasau , Foto: WR Casa Mann, Sarasau , Foto: WR Casa Mann, Sarasau , Foto: WR Casa Mann, Sarasau , Foto: WR Casa Mann, Sarasau , Foto: WR Casa Mann, Sarasau , Foto: WR Casa Mann, Sarasau , Foto: WR Casa Mann, Sarasau , Foto: WR
Casa Mann, Sarasau , Foto: WR Casa Mann, Sarasau , Foto: WR

Share Casa Mann, Sarasau (DN18 Sighetu Marmatiei-Baia Mare)

Facebook Twitter LinkedIn