Satu Mare este o localitate în județul Harghita, cu o populație de 1995 locuitori.

Satu Mare

Satu Mare, Parohia catolică

Google Static Map

Coordonate GPS:
46.33935 N, 25.38034 E

Probabil că prima parohie catolică a fost construită din lemn și acoperită cu șindrilă deoarece a fost mistuită de incendiul din 1851. În 1857 a fost ridicată o nouă clădire, care are în față o poartă secuiască din 1858, cea mai veche poartă secuiască din localitate. În 1900 terasa a fost demolată, în zidurile ei fiind găsit chivotul gotic care este acum în biserică.

Școala catolică a fost construită în 1882. Desființarea școlilor bisericești în 1948, a transformat și această școală într-una de stat. După terminarea școlii noi, această clădire a fost neglijată, degradându-se treptat. După retrocedare, biserica catolică a renovat clădirea care are o sală mare, ce poate fi folosită atât ca sală de sport, cât și pentru alte activități.

Parohia catolica, Satu Mare , Foto: Dénes Csilla-Hajnal Parohia catolica, Satu Mare , Foto: Dénes Csilla-Hajnal
Parohia catolica, Satu Mare , Foto: Dénes Csilla-Hajnal Parohia catolica, Satu Mare , Foto: Dénes Csilla-Hajnal Parohia catolica, Satu Mare , Foto: Dénes Csilla-Hajnal Parohia catolica, Satu Mare , Foto: Dénes Csilla-Hajnal Parohia catolica, Satu Mare , Foto: Dénes Csilla-Hajnal Parohia catolica, Satu Mare , Foto: Dénes Csilla-Hajnal Parohia catolica, Satu Mare , Foto: Dezső László Parohia catolica, Satu Mare , Foto: Dénes Csilla-Hajnal Parohia catolica, Satu Mare , Foto: Dénes Csilla-Hajnal
Parohia catolica, Satu Mare , Foto: Dénes Csilla-Hajnal Parohia catolica, Satu Mare , Foto: Dénes Csilla-Hajnal

Share Parohia catolica, Satu Mare (DN13a Balauseri-Miercurea Ciuc)

Facebook Twitter LinkedIn