Brașov este reședința județului Brașov și are 252.200 de locuitori.

Brașov

Brașov, Sinagoga neologă

Google Static Map

Coordonate GPS:
45,63933 N, 25,58782 E

Primele familii de evrei au sosit în Brașov în 1807 cu aprobarea consiliului local. Numărul lor a crescut în 1890 la 769, iar în 1940 la 6000 de persoane. În timpul razboiului mondial evreii din Brașov au fost în siguranță, nu au fost transportați în lagăre, însă au fost bătuți, copii lor au fost dați afară din școală, au fost excluși din viața economică, iar în 1941 sinagoga a a fost devastată. Cu toate că la data sosiri lor în Brașov aveau restricții la locuri de muncă și se puteau angaja doar la niște locuri care au fost refuzate de sași, devenind pălărieri, croitori, zugravi sau bijutieri.

Ei au avut un rol important în economia, comerțul și cultura orașului. Intelectualii au devenit intreprinzători, ingineri, industriași, sau proprietari de ziare....și ce mică este lumea....soția ministrului de externe israelian Ariel Sharon, este tot din Brasov. Sinagoga neologică cu trei nave a fost construită în anul 1901, în stil spaniol și a fost renovată cu ocazia împlinirii a 100 de ani de existență.

Sinagoga neologă, Brașov, Foto: Nagy Adél Sinagoga neologă, Brașov, Foto: Andrea Frâncu Sinagoga neologă, Brașov, Foto: Robert Lazăr Sinagoga neologă, Brașov, Foto: Penzes Nandor Sinagoga neologă, Brașov, Foto: Nagy Adél Sinagoga neologă, Brașov, Foto: Gomboș Teodor Sinagoga neologă, Brașov, Foto: Gomboș Teodor Sinagoga neologă, Brașov, Foto: Nagy Adél Sinagoga neologă, Brașov, Foto: Gomboș Teodor Sinagoga neologă, Brașov, Foto: Gomboș Teodor Sinagoga neologă, Brașov, Foto: Gomboș Teodor Sinagoga neologă, Brașov, Foto: Robert Lazăr Sinagoga neologă, Brașov, Foto: Pénzes Nándor Sinagoga neologă, Brașov, Foto: Penzes Nandor Sinagoga neologă, Brașov, Foto: Gomboș Teodor Sinagoga neologă, Brașov, Foto: Miruna Costache mai 2013

Cazare än Brașov

Cazare pe o razã de 12km de Brașov

Share Sinagoga neologă, Brașov

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email Tumblr