Tusa este o localitate în județul Sălaj, cu o populație de 737 locuitori.

Tusa
Imprejurimi

Tusa, Biserica de lemn

Google Static Map

Coordonate GPS:
47.04625 N, 22.77649 E

Momentul ridicării bisericii din Tusa nu se cunoaște. Localnicii păstrează o tradiție, conform căreia a fost adusă din Sereghiu, dar nu există nici un indiciu de crezare. Se presupune că a fost ridicată la începutul secolului XVIII.

Frânghia esie motivul de bază în decoraea exterioară a bisericii. Brâul nedian o îconjoară, apare pe arcadele prispei, chiar și la ancadramentul ușii de intrare, unde sunt patru chenare de frânghie. Bolta semicilindrică a naosuluiare un arc transversal sculptat. Pereții bisericii nu au păstrat pictura. Ușile împărătești, frumos sculptate în decor de frunze de stejar cu ghindă, nu au fost pictate niciodată.

A fost pictat în schimb exteriorul, dar nu se mai vede nimic. Biserica a fost restaurată în anii 1965-68 și ultima dată în anul 2006.

Contact:

0040-260-673-235

0040-761-521-617

Răspundem în limbile:

română, engleză, germană

Biserica de lemn, Tusa , Foto: WR Biserica de lemn, Tusa , Foto: WR
Biserica de lemn, Tusa , Foto: WR Biserica de lemn, Tusa , Foto: WR Biserica de lemn, Tusa , Foto: WR Biserica de lemn, Tusa , Foto: WR Biserica de lemn, Tusa , Foto: WR Biserica de lemn, Tusa , Foto: WR Biserica de lemn, Tusa , Foto: WR Biserica de lemn, Tusa , Foto: WR Biserica de lemn, Tusa , Foto: WR
Biserica de lemn, Tusa , Foto: WR Biserica de lemn, Tusa , Foto: WR Biserica de lemn, Tusa , Foto: WR Biserica de lemn, Tusa , Foto: WR Biserica de lemn, Tusa , Foto: WR Biserica de lemn, Tusa , Foto: WR Biserica de lemn, Tusa , Foto: WR Biserica de lemn, Tusa , Foto: Alexandru Baboș Biserica de lemn, Tusa , Foto: WR
Biserica de lemn, Tusa , Foto: Bogdan Ilieș Biserica de lemn, Tusa , Foto: WR

Share Biserica de lemn, Tusa (DN1h Rastoci-Alesd)

Facebook Twitter LinkedIn

Această pagină a fost realizată în cadrul unui proiect editorial online

apărut cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național