Zimbor este o localitate în județul Sălaj, cu o populație de 516 locuitori.

Zimbor
Imprejurimi

Zimbor, Biserica de lemn

Google Static Map

Coordonate GPS:
46.99971 N, 23.26122 E

Biserica de lemn Zimbor construită în secolul XVII dezvăluie anul construirii în sculptura porții de intrare în cimitir: Ani de la Is Hs 1643. Corul este datat din anul 1892. Inițial era o biserică fără turn, așezată direct pe pământ. În pictura interioară motivul de bază este cel al frânghiei, care apare de la ancadramentul intrării.

Din păcate pictura nu a rezistat până în zilele noastre, deși a fost realizată cu mult după terminarea construcției, dar proasta îngrijire a acoperișului, infiltrarea ploilor, a dus la deteriorarea picturii autentice popularea. Scenele din pronaos, și din altar au rămas ca mărturie a unei ere de mult apuse. Credincioșii atrași de biserica de zid din vale au părăsit lăcașul, și doar lucrările de reparații din 2009 au oprit pierirea acestei perle dintre bisericile aflate pe valea Almașului.

Program de vizitare: Luni - Duminică

Contact: 0040-260-627-515

0040-741-926-284

Răspundem în limbile: română, maghiară, franceză

Biserica de lemn, Zimbor , Foto: Țecu Mircea Rareș Biserica de lemn, Zimbor , Foto: Țecu Mircea Rareș
Biserica de lemn, Zimbor , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Zimbor , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Zimbor , Foto: Țecu Mircea Rareș Biserica de lemn, Zimbor , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Zimbor , Foto: Țecu Mircea Rareș Biserica de lemn, Zimbor , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Zimbor , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Zimbor , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Zimbor , Foto: Valeria Lehene
Biserica de lemn, Zimbor , Foto: Țecu Mircea Rareș Biserica de lemn, Zimbor , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Zimbor , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Zimbor , Foto: Valeria Lehene Biserica de lemn, Zimbor , Foto: Țecu Mircea Rareș Biserica de lemn, Zimbor , Foto: Valeria Lehene

Paginile obiectivelor turistice din județul Sălaj au fost realizate cu ajutorul Direcției Județene pentru Cultură și Patrimoniul Național Sălaj. Vă mulțumim.

Share Biserica de lemn, Zimbor (DN1g Tihau-Huedin)

Facebook Twitter LinkedIn

Această pagină a fost realizată în cadrul unui proiect editorial online

apărut cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național