Băile Homorod este o localitate în județul Harghita, cu o populație de 84 locuitori.

Băile Homorod

Băile Homorod

Google Static Map

Coordonate GPS:
46.34940 N, 25.46884 E

Localitatea se află la 825-890 m.alt., pe cursul superior al râului Homorodul Mic. Vara temperatura medie este între 19-21șC. Este o zonă bogată în precipitații. Zăpada pune stăpânire pe aceste meleaguri în perioada noiembrie-mai, și devine locul preferat al schiorilor. Este stațiune balneoclimaterică sezonieră, și se mândrește cu 6 izvoare de ape minerale, cunoscute din secolul al XIX-lea, când localitatea a devenit o stațiune cu băi renumite. Între cele două războaie mondiale s-au construit mai multe vile.

Au existat și 2 bazine, dar acestea au dispărut fără urmă. Izvoarele cu ape minerale bicarbonatate, clorurate, sodice, calcice, magneziene, feruginoase, hipotone, sunt indicate în cura internă pentru tratarea bolilor tubului digestiv, a celor hepato-biliare și a afecțiunilor endocrine. Stațiunea este înconjurată cu păduri de brazi și foioase, presărate cu luminișuri, o zonă preferată de animale sălbatice. Astfel drumeții deseori se întâlnesc cu căpriori, iepuri, veverițe.

Baile Homorod , Foto: László János Baile Homorod
Baile Homorod , Foto: László János Baile Homorod , Foto: László János Baile Homorod , Foto: László János Baile Homorod , Foto: László János Baile Homorod , Foto: László János Baile Homorod Baile Homorod Baile Homorod Baile Homorod , Foto: László János
Baile Homorod , Foto: Muszka János Baile Homorod , Foto: László János

Share Baile Homorod (DN13a Balauseri-Miercurea Ciuc)

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email Tumblr