Gurbediu este o localitate în județul Bihor, cu o populație de 1234 locuitori.

Gurbediu

Gurbediu, Pădurea de stejari

Google Static Map

Coordonate GPS:
46,75870 N, 21,87990 E

Pe teritorul mărginit de localitățile Beliu, Tinca și Lazuri, fost domeniu al Episcopiei Oradea, au fost însemânțate din ghindă mii de pogoane de păduri de stejar. Localitatea Gurbediu, repopulată în secolul XVIII, avea în proprietate 2500 de pogoane de pădure (1437 ha), din care s-au mai păstrat 305 ha, constituind una din cele mai vechi păduri din zona Criș-Mureș.

Este parte a Parcului Natural Lunca Mureșului, care s-a constituit pentru protejarea celor aproape 6000 ha de pădure compactă ce s-a format în lunca inferioară a Mureșului.

Pădurea de stejari, Gurbediu , Foto: WR Pădurea de stejari, Gurbediu , Foto: WR Pădurea de stejari, Gurbediu , Foto: WR Pădurea de stejari, Gurbediu , Foto: WR Pădurea de stejari, Gurbediu , Foto: WR Pădurea de stejari, Gurbediu , Foto: WR Pădurea de stejari, Gurbediu , Foto: WR Pădurea de stejari, Gurbediu , Foto: WR Pădurea de stejari, Gurbediu , Foto: WR Pădurea de stejari, Gurbediu , Foto: WR Pădurea de stejari, Gurbediu , Foto: WR Pădurea de stejari, Gurbediu , Foto: WR

Share Pădurea de stejari, Gurbediu (E671/DN79 Oradea-Timisoara)

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email Tumblr