Rezervația botanică Vidolm se află în munții Trascău, fiind accesibilă din drumul DN75

Vidolm

Rezervația de la Vidolm

Google Static Map

Coordonate GPS:
46,45895 N, 23,50960 E

Rezervația de la Vidolm este o rezervație botanică ce reprezintă un arboret natural compact de Larice (Zada), care în alte locuri apar ca indivizi izolați sau în mici pâlcuri. Este situat pe versantul nordic, puternic înclinat al platoului calcaros suspendat, Piatra cu Urdă, la o înălțime între 850m și 1260m și se extinde pe o lungime de 500 m și o lățime de 350m.

Arboretul deține cca. 12000 de exemplare cu o vârstă medie de 100 ani, înălțimea copacilor fiind de 25 m cu un diametru de 40 cm. Zona protejată are o suprafață de 70 ha.

Rezervația de la Vidolm, Vidolm , Foto: Fabrizio Frioli Rezervația de la Vidolm, Vidolm , Foto: WR Rezervația de la Vidolm, Vidolm , Foto: WR Rezervația de la Vidolm, Vidolm , Foto: Csupor Jenő Rezervația de la Vidolm, Vidolm , Foto: Csupor Jenő Rezervația de la Vidolm, Vidolm , Foto: Csupor Jenő Rezervația de la Vidolm, Vidolm , Foto: Csupor Jenő Rezervația de la Vidolm, Vidolm , Foto: Csupor Jenő Rezervația de la Vidolm, Vidolm , Foto: Bazsó dombi András Rezervația de la Vidolm, Vidolm , Foto: Csupor Jenő Rezervația de la Vidolm, Vidolm , Foto: Csupor Jenő Rezervația de la Vidolm, Vidolm , Foto: Csupor Jenő Rezervația de la Vidolm, Vidolm , Foto: Csupor Jenő Rezervația de la Vidolm, Vidolm , Foto: Csupor Jenő Rezervația de la Vidolm, Vidolm , Foto: Csupor Jenő Rezervația de la Vidolm, Vidolm , Foto: Csupor Jenő

Share Rezervația de la Vidolm, Vidolm (DN75 Lunca-Turda)

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email Tumblr